Насолода у кожному шматочку: Джеймі Олівер поділився легким рецептом лимонного чизкейка
Цей десерт чудово доповнює малина.
Відомий шеф-кухар Джеймі Олівер поділився простим рецептом лимонного чизкейка. Його вистачить на 12 осіб, а приготування займе лише годину.
Олівер сказав Еxpress, що текстура чизкейка "не буде повністю гладкою, але він буде смачним".
Для приготування десерту візьміть:
несолоне вершкове масло - 100 г;
імбирно-горіхове печиво - 250 г;
яйця - 4 шт.;
ваніль;
цукрова пудра - 100 г;
вершковий сир - 680 г;
лимон - 1 шт.;
малина - 300 г.
Для початку необхідно розігріти духовку до 160°C. Розтопіть вершкове масло в сковороді діаметром 28 см на повільному вогні. Потім перебийте печиво у крихту. Вимкніть вогонь під сковородою, покладіть всередину печиво та перемішайте. Візьміть форму для випікання 28 см або скористайтесь тією ж сковорідкою, якщо її можна покласти у духовку. Розподіліть і викладіть суміш рівномірним шаром, можна злегка підняти на боки. Випікайте п’ять хвилин, а потім вийміть з духовки.
Збийте яйця з ваніліном і більшою частиною цукрової пудри. Потім додайте вершковий сир і лимонний сік, змішавши їх разом. Рівномірно вилийте суміш на бісквітну основу. Далі потрібно буде розім’яти виделкою половину малини і решту цукрової пудри. Висипте в форму і випікайте протягом 15 хвилин. Потім помістіть решту малини, посипте цукровою пудрою і поверніть ще на 10 хвилин. Перед подачею десерт треба охолоджувати протягом двох годин.
Джерело: УНІАН