Як приготувати малосольний оселедець в домашніх умовах

Просмотров: 297
3 травня 2024 12:58

Для пряної, запашної страви обов'язково використовуйте якісну рибу. Рецепт дуже простий і не вимагатиме від вас багато часу.

Через 8-10 годин малосольний оселедець буде готовий. Скуштувавши його, вам навряд чи захочеться купувати солоного оселедця в магазині.

Інгредієнти

оселедець заморожений 2 шт.

вода 1 л

цукор 1 ст. л.

сіль 3,5 ст. л.

лист лавровий 2 шт.

перець запашний 3 шт.

перець чорний горошком 7 шт.

цибуля ріпчаста

олія

Замороженого оселедця розморозьте на нижній полиці холодильника.

Відріжте у риби голову та хвіст. Зробіть розріз на черевку і видаліть усі нутрощі та чорну плівку. Ретельно промийте та розріжте на дві частини.

Перець запашний і перець горошком трохи перетріть у ступці.

Покладіть рибу до ємності. Посипте перцем, сіллю, цукром і залийте холодною чистою водою. Додайте лавровий лист. Накрийте кришкою і кілька разів добре струсіть. Залиште на годину за кімнатної температури, а потім поставте до холодильника на 8-10 годин або на ніч.

Дістаньте оселедця, за бажання акуратно знявши шкірку, наріжте шматочками. Прикрасьте кільцями цибулі, полийте олією та подавайте до столу.

Поради:

Для соління риби можна використати банку на два літри.

Оселедець у розсолі зберігається не більше трьох діб, потім дістаньте його з розсолу.

За бажанням полийте рибу оцтом або лимонним соком.

Джерело: ТСН




Похожие новости: