Рецепт супу-пюре з цвітної капусти з вершками
Якщо вам набридли традиційні борщі й супи, то рецепт крем-супу з цвітної капусти вас неодмінно потішить
Він виходить корисним, запашним, з ніжним вершковим смаком. Для його приготування знадобляться цвітна капуста, картопля, цибуля, морква, часник, вершки та блендер. Такий обід припаде до смаку як дорослим, так і дітям.
Інгредієнти
капуста цвітна 500 г
картопля 3 шт.
цибуля ріпчаста 1 шт.
морква 1 шт.
часник 2 зубки
вершки 200 мл
вода (окріп) 1 л
масло вершкове 50 г
кмин 1/4 ч. л.
перець чорний мелений
сіль
зелень
сухарики
Цвітну капусту промийте під проточною водою і розберіть на невеликі суцвіття.
Картоплю, цибулю, моркву, часник очистьте, помийте та наріжте дрібними кубиками.
В сотейнику або каструлі з товстим дном розтопіть вершкове масло. Викладіть цибулю й часник та обсмажте до м'якості. Додайте цвітну капусту, картоплю, цибулю, моркву, кмин, чорний перець і сіль. Влийте гарячу воду. Доведіть до кипіння та варіть 15-20 хвилин до готовності.
Перебийте овочі блендером в однорідне пюре. Каструлю з супом поставте на вогонь і прогрійте дві хвилини, не допускаючи закипання. Розлийте по тарілках, за бажанням додайте сухарики та посипте зеленню.
Поради:
Вершки можна використовувати будь-якої жирності.
Цвітну капусту можна замінити броколі.
Джерело: ТСН