Як приготувати пухкі пундики

Просмотров: 387
8 травня 2024 23:30

Пундики – це улюблені ласощі з дитинства. Вони виходять пишними, хрусткими зовні та м'якими всередині.

Зараз у магазинах продаються готові пундики, але їхній смак не зрівняється з домашніми. Тісто виходить не надто солодке, тому виріб щедро посипте цукровою пудрою.

Інгредієнти

  • борошно - 400 г
  • молоко - 150 мл
  • яйце - 1 шт.
  • дріжджі свіжі - 25 г
  • вершкове масло - 40 г
  • цукор - 2 ст. л.
  • ванільний цукор - 10 г
  • сіль - щіпка
  • олія
  • цукрова пудра
  1. У велику миску влийте тепле молоко. Додайте цукор, ванільний цукор та дріжджі. Перемішайте вінчиком, щоб розчинився цукор. Накрийте рушником та поставте в тепле місце на 20 хвилин.
  2. Потім додайте яйце, розтоплене тепле вершкове масло, сіль та борошно. Замісіть м'яке, еластичне тісто. Сформуйте з тіста кулю та перекладіть у миску. Накрийте харчовою плівкою і поставте в тепле місце приблизно на годину, поки воно не збільшиться вдвічі. Тісто, що підійшло, обімніть руками і перекладіть на робочу поверхню, присипану злегка борошном.
  3. Розкатайте тісто в пласт завтовшки 1,5 сантиметра. Формою виріжте кола, а в них меншою формочкою - малі кола. Залишіть для підняття тіста на 15 хвилин.
  4. У глибоку сковороду влийте олію, вона повинна доходити до середини пундика. Добре розігрійте, опускайте пончики в олію і смажте з двох боків до золотистого кольору. Викладайте на паперову серветку, щоб стік зайвий жир. Готові пундики посипте цукровою пудрою.

Поради:

Дріжджі можна використовувати сухі.

Час приготування -  1 год. 20 хв.

Харчова цінність на 100 г - 331 ккал

 




Похожие новости: