Відкрите звернення Запорізьких аграріїв

Переглядів: 1272

5 січня 2016 11:51

Відкрите звернення Запорізьких аграріїв фото
фото автора из архива
2 січня у місті Василівка відбулося надзвичайне спільне засідання ради Аграрного союзу Запорізької області, ради асоціації фермерів та приватних землевласників Запорізької області і керівних органів Аграрної партії Запорізької області.

На порядку денному стояло одне питання: Наслідки руйнівних дій Уряду, Верховної Ради та Президента України, направлених на знищення малого і середнього аграрного бізнесу в державі, через прийняття Закону про внесення змін до податкового Кодексу України та деяких законодавчих актів України, щодо забезпеченості збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році (№3688).

У своїх виступах аграрії Запорізької області детально і професійно обґрунтували антиукраїнське направлення цього Закону і розкрили його антидержавну суть, яка спрямована з одного боку на лобіювання інтересів західних транснаціональних компаній і українських олігархів, та в угоду МВФ (Міжнародного Валютного Фонду), який своїми діями знищує українську державність. А з іншого боку робить неможливим ведення аграрного виробництва в Україні.

Цей Закон суперечить коаліційній Угоді, яка передбачала збереження чинного податкового законодавства для селян до 1 січня 2018 року. А також, не відповідає підписаними Україною угод з СОТ та Європейським союзом, де передбачено збереження спеціального режиму оподаткування ПДВ для агросектору.

Виходячи з цього наші три гілки влади порушили усі цивілізовані принципи державотворення.

А що у результаті отримує українська держава? З селян до бюджету забирають близько п'ятнадцяти (15) млрд.грн, остаточно банкрутуючи їх і знищуючи, як коріння українського народу. А трейдерам при експорті зерна повернуть 23 млрд.грн. Як бачимо, прямі втрати держави 8 млрд. грн.. Ми, аграрії, не вимагаємо особливих пільг. Селяни – люди державницькі. Ми пропонуємо і вимагаємо ввести для аграріїв один єдиний податок – це податок з кадастрового гектара землі, що дасть змогу залучити до оподаткування і ті майже 40-45% землі, що знаходиться в тіні, збільшити надходження до державного бюджету на 10 млрд,грн., не збільшуючи навантаження на тих, хто сьогодні чесно сплачує податки.

Тому, Запорізькі аграрії звертаються до народу України, всіх громадських організацій, політичних партій, підтримати пропозицію про вимогу повного перезавантаження влади шляхом дострокових виборів Верховної Ради і Президента України , та відставки діючого Уряду.

11 січня відбудеться засідання Всеукраїнського аграрного страйкового комітету, на якому будуть узгоджені подальші спільні дії, щодо захисту інтересів українського селянства, про результати якого буде повідомлено у місцевих засобах масової інформації.

Голова Аграрного союзу Запорізької області А.М.Тиховод
Голова Запорізької обласної асоціації фермерів та приватних землевласників А.Г.Довгань


Имя:
Ваш комментарий:

Схожі новини: