Міжнародний форум інтеграції та кооперації - у Запоріжжі

Переглядів: 1291

10 жовтня 2016 16:03

Міжнародний форум інтеграції та кооперації - у Запоріжжі фото
11 - 12 жовтня у виставковому центрі «Козак-Палац» відбудеться міжнародний форум з питань інтеграції та кооперації – «InCo Forum». Захід ініційований Запорізькою облдержадміністрацією, Виконавчим комітетом Запорізької міської ради, ЗОСППР «Потенціал», Торгово-промисловою палатою України та Запорізькою ТПП.

Організатори зазначають, що «InCo Forum» є продовженням серії національних форумів з підтримки експорту в регіонах України та представляє оновлений формат заходів Запорізького міжнародного інвестиційного форуму (ZIIF), що щорічно проводиться у Запоріжжі з 2007 року.

Для кого організується «InCo Forum»?

«InCo Forum» - це комунікаційний майданчик для представників вітчизняного бізнесу та влади, закордонних підприємців та організацій з підтримки бізнесу. Адже консолідація професіоналів у галузі підприємництва та бізнесу, їх активна участь в економічних процесах може прискорити бізнес-процеси, покращити функціонування різних програм для розвитку економіки.

Підготовка до проведення заходу демонструє значний інтерес з боку представників українського бізнесу, іноземних дипломатичних місій, організацій з підтримки бізнесу в Україні та за кордоном, інвестиційних інституцій, ділових та експертних кіл, фінансово-банківських та промислових установ.

Які основні завдання «InCo Forum»?
  • Представлення ключових змін у питаннях інвестування, торгівлі і кооперації на внутрішніх і зовнішніх ринках, а також їх особливостей з урахуванням дії Угод про зону вільної торгівлі з ЄС, Канадою.
  • Можливість широкої презентації Запорізького регіону у світі та використання нових регіональних інструментів.
Чому «InCo Forum» присвячений інтеграції та кооперації?

У сучасних умовах знаходження шляхів до міжнародної торгово-економічної інтеграції, а також організація роботи з пошуку партнерів для створення системи кооперації між великими та малими підприємствами є дуже актуальною. Це запорука підвищення конкурентоспроможності та розвитку національного бізнесу.

Основні теми «InCo Forum»
  • Розвиток агропромислового комплексу в регіонах
  • Стан та перспективи промислового сектору в умовах інтеграційних процесів
  • Децентралізація як передумова успішного розвитку регіонів
  • Розширення географії експорту українських компаній
  • Інтеграція у світове співтовариство
  • Інструменти підтримки та фінансування експортно-імпортної діяльності, внутрішньої кооперації
Саме ці актуальні питання стануть предметом обговорення під час численних панельних дискусій та пленарних засідань Форуму.
Серед спікерів та учасників – провідні експерти України та іноземні гості з Австрії, Білорусі, Італії, Казахстану, Канади, КНР, Німеччини, Македонії, ОАЕ, Польщі, Туреччини, Чехії, Фінляндії та інших країн.

Одна з основних спеціалізованих секцій «Децентралізація» пройде у форматі презентації стану і перспектив реформ децентралізації в Запорізькій області, значення територіальних громад, їх розвитку і повноважень. Адже зацікавленість місцевих громад створювати робочі місця, залучати інвестиції, впроваджувати реформи, сприяти розвитку малого та середнього бізнесу - це можливості для зростання економіки.

Значну увагу планується приділити на Форумі питанням більш ефективної реалізації можливостей, які надає Угода про зону вільної торгівлі з ЄС, зокрема – щодо впровадження європейських стандартів.

Допоможуть у цьому експертні консультації щодо програм Європейського Союзу, ЄБРР, UNIDO, GIZ, ПРОМІС.

Одночасно з Форумом у ВЦ «Козак-Палац» працюватимуть спеціалізовані виставки та тематичні експозиції, що покликані підтримати національних виробників товарів та послуг, сприяти розвитку міжрегіонального та міжнародного співробітництва.
  • Інформаційна експозиція інвестиційно-економічного потенціалу міст Запорізької області.
  • Агропромислова виставка «Агрокультура», під час якої компанії з різних регіонів України демонструватимуть сільськогосподарську техніку та запасні частини; послуги з транспортування, зберігання та упаковки продукції; матеріали у сфері насінництва, рослинництва та селекції, добрива, засоби захисту рослин.
  • Спеціалізована експозиція «Малий та середній бізнес» сприятиме участі МСБ у реалізації інфраструктурних проектів на засадах аутсорсингу та субконтрактингу.
Слово експертам «InCo Forum»

Генеральний консул ФРН в Донецьку (офіс м. Дніпро) Вольфґанґ Мьоссінґер:

- Розширення коопераційних зв’язків - це «Альфа і Омега» сучасного бізнесу. Саме тому подібні форуми життєво необхідні для регіону: з одного боку, для того, щоб об’єднати свої зусилля, з іншого боку, щоб зацікавити потенційних партнерів.


Виконавчий директор Канадсько-Української Торгової палати Емма Турос:

- З поширенням політики децентралізації економічна ситуація на місцях все більше буде залежати від кожної окремої ініціативи, кожної громади, кожного підприємства, а також їх здатності скористатися можливостями чи протистояти викликам. Бізнес будується на довірі та контактах. Форуми – це важливі заходи, на яких місцевий бізнес може дізнатися, що вимагає сучасний світ, і як кожне окреме підприємство повинно розвиватися, щоб стати успішним.


Перший секретар відділу торгівлі та економіки Представництва Європейського Союзу в Україні Жослін Гітон:

- Україна знаходиться на перехідному етапі, і підприємства повинні адаптуватися до нової середи, нових правил, ринків. За таких обставин доступ до інформації є провідним, а подібні форуми сприяють цьому та надають корисну мережу зв’язків. Це не самоціль, а інструмент для розвитку бізнесу.





Голова Комітету підприємців агропромислового комплексу при ТПП України Олег Юхновський

- На форумі ми хотіли б означити спільне бачення запорізьких аграріїв в ключових проблемних питаннях галузі. Вони стосуються трьох напрямків – державної підтримки національного виробника, податкове законодавство і останні зміни в земельному законодавстві. В такому контексті ми будемо вибудовувати нашу дискусію

InCo Forum саме і є тією платформою, де напрацьовуються стратегії, ідеї та пропозиції реальних виробників до уряду та депутатів.

Програма заходу – на сайті www.ziif.in.ua


Имя:
Ваш комментарий:

Схожі новини: