За що живуть кандидати в президенти? Перша п'ятірка рейтингів

Переглядів: 1087

7 лютого 2019 11:17

За що живуть кандидати в президенти? Перша пятірка рейтингів фото
Найбільший дохід у Порошенка та Зеленського, Бойко живе за рахунок дружини, Тимошенко хоче знизити тарифи на газ через те, що їй ледве вистачає грошей на плату за обігрів свого великого будинку, а зарплати Гриценка в Києво-Могилянській академії вистачить хіба що на кілька квитків на Imagine Dragons.

Володимир Зеленський — сміх за 6 мільйонів

Володимир Зеленський за роки роботи в культурній сфері заробив чимало. За даними порталу Liga.net, він володіє двома десятками компаній, має 17 бізнес-партнерів, на нього зареєстровано 30 торгових марок. Хоча в декларації він вказав лише три офшори та 11 компаній, дві з яких — у стовідсотковій власності, а ще дев’ять — у частковій (близько 20%). Згідно з розслідуванням «Схем», одна з його «офшорок» у Росії з 2014 до кінця 2017 року отримала близько 13 мільйонів доларів (більше 350 мільйонів гривень за нинішнім курсом), до того ж у початковій декларації кандидат її не зазначив. Згодом він додав її в документ і пообіцяв вийти зі складу бенефіціарів компанії, але наразі не зробив цього.

Згідно з декларацією, Зеленський також має в своєму активі патенти на винаходи та корисні моделі.

За словами самого бізнесмена, раніше за годину продукту його компанії отримували 150-200 тисяч доларів, і попри те, що зараз виторг суттєво знизився через відхід російського ринку, річний обіг у такого бізнесу все ще становить десятки мільйонів доларів.

Кошти, зароблені за «проданий сміх», Зеленський вклав у найнадійніший банк — в нерухомість. Він володіє будинком та квартирою, ще одна квартира записана на його дружину, Олену, решту житлових і нежитлових приміщень подружжя ділить із партнером Борисом Шефіром та його дружиною Оленою. Загальна площа нерухомості, що належить Зеленським, лише в Україні складає понад дві тисячі квадратних метрів, це майже третина футбольного поля на стадіоні «Олімпійський».

Крім того, подружжя здає в оренду нерухомість у Лондоні, за рахунок чого отримує більше 600 тисяч гривень на рік.

Подружжя володіє двома автівками — Range Rover 2016 року випуску, на якому їздить сам Зеленський, а також Mercedes-Benz S 500 2014 року, який, згідно з декларацією, належить його дружині.

Що ж стосується заощаджень та надходжень, вони в кандидата на президентську посаду чималі: у 2017-му тільки зарплатні він отримав на майже 1,5 мільйони гривень, а ще 4,3 мільйона — дохід від підприємницької діяльності.

У дружини дохід значно більш скромний — менше 200 тисяч гривень за рік. Водночас заощаджень у родини Зеленських — більш ніж на 700 тисяч доларів та ще майже на 1,5 мільйони гривень.



Юлія Тимошенко — зарплата на комунальні

А от керівниця «Батьківщини» живе, порівняно із Зеленським, скромно — в неї разом із чоловіком майна не так багато. Автівок теж дві, але, крім Mercedes-Benz 2014 року, подружжя володіє радянським автомобілем представницького класу ГАЗ-14, або ж «Чайкою», 83-го року, хоч той і коштує небагато.

Юлія Володимирівна має чотири земельні ділянки та чималий будинок площею в майже 600 квадратних метрів. На утримання вдвічі меншого будинку за рік витрачається близько 6000 кубометрів газу — на опалення, приготування їжі та гарячу воду. Більшу площу складно обігріти, тож вочевидь подружжя Тимошенків добряче витрачається — наші грубі підрахунки показують, що приблизно п’яту частину доходів депутатка витрачає лише на газ. Не дивно, що очільниця «Батьківщини» хоче зменшити тарифи на блакитне паливо.

Заробляє Тимошенко не так вже й багато — за рік отримала трохи більше 478 тисяч гривень, це зарплата і видатки на виконання депутатських повноважень.

Судячи з декларації, подружжя живе переважно на гроші чоловіка — за 2017-й Олександр Тимошенко заробив більше трьох мільйонів гривень. Цей дохід йому забезпечили дві компанії в парфумерній та енергетичній промисловості, ще 244 тисячі гривень він отримав від іноземної діяльності. Яка, щоправда, не деталізується.

Окрема стаття в декларації — коштовності. Екс-прем’єрка задекларувала чимало прикрас, серед яких — два годинники та вісім ювелірних комплектів, зокрема від Chanel, Chopard та Cartier.



Юрій Бойко та його заможна дружина


Головний опозиціонер Юрій Бойко майже нічого не має. Судячи з декларації, він фактично — на утриманні дружини. На нього записані лише дві квартири в Рубіжному на Луганщині загальною площею близько 120 квадратних метрів та будиночок із ділянкою в селі Діброва Донецької області.

А от його дружина — справжній лендлорд. Вона — володарка понад 700 квадратів нерухомості, як житлової, так і офісної, в Україні, і навіть квартири на 220 квадратних метрів у Росії. А квартира, придбана нею в Києві в 2001 році, вже встигла вдвічі подешевшати і наразі коштує 231 тисячу гривень.

Дружині також належить і 13 земельних ділянок. На Бойка, щоправда, зареєстровані два автомобілі — Mercedes-Benz 2006 року та ВАЗ-2101.

Ще в заможної Бойко чималі заощадження. Вона задекларувала понад три мільйони рублів (півтора мільйони гривень) на рахунку в «НК Банку» в Російській Федерації. В Україні теж чимало — 11 мільйонів гривень та майже мільйон доларів.

Водночас сам Юрій Бойко задекларував дев’ять гривень на банківському рахунку та 200 тисяч гривень готівкою.

Заробляє він небагато: за 2017-й — трохи більше 500 тисяч доходу (зарплата та на здійснення депутатської діяльності).

А от дружина на дивідендах від компаній, процентах від вкладів та зарплатні отримала більше 8,5 мільйона гривень. Водночас три її компанії — не найпопулярніші. Також жінка володіє акціями Луганського електроапаратного заводу. Отже, сумарний доход подружжя Бойків перевищує навіть прибутки Зеленського.



Анатолій Гриценко — бідний полковник

На інтерв’ю в Дмитра Гордона кандидат Анатолій Гриценко заявив, що приховувати йому нічого.

«Якщо хтось знайде в мене майно, вкрадений шматок заводу чи територій, які «приватизували» я або члени моєї родини, то я або відразу віддам, або віддам 25%, як коли знаходять скарб», — сказав тоді «перший непрохідний».

Тож чесний полковник Анатолій Гриценко практично не має статків. Майже все майно, яке кандидат вніс до декларації, зареєстроване на його дружину, журналістку Юлію Мостову, лише одна з чотирьох квартир загальною площею 281 квадратний метр — у спільній власності подружжя.

У Мостової також є дві земельні ділянки в Обухівському районі. У подружжя дві автівки — Toyota Rav 4 2016-го року, записана на ім’я Юлії Мостової, та Volvo ХС90 2013-го року, зареєстрована на Гриценка. А ще він має гідроцикл Yamaha 13-річної давності.

Заробляють у родині Гриценка-Мостової теж небагато. За 2017-й він отримав лише 140 тисяч пенсії та ще близько 15 тисяч гривень заробітної плати як викладач університету «Києво-Могилянська академія». Це складає сумарно близько 13 тисяч на місяць. Дружина не така заможна, як супутниця Бойка, — менше 400 тисяч гривень за 2017-й. Заощаджень — 170,5 тисячі доларів на банківських рахунках та 120 тисяч гривень готівкою. Тож поціновувач Imagine Dragons явно не може собі дозволити розкошувати, хоча на квиток на концерт йому таки має вистачити.



Петро Порошенко заробляє на відсотках

А ось чинний президент своїх статків не приховує і виглядає в списку як солідний олігарх, до певної міри ним і залишаючись. Але, на відміну від Юлії Тимошенко, грошей на газ йому не шкода — заробіток дозволяє опалювати будинок площею трохи менше півтори тисячі квадратних метрів. Схоже, президент вирішив задекларувати все, що має в будинку: килими, ювелірні прикраси, годинники, комплекти меблів, картини, світильники, електронну техніку, домашню хімчистку, три хутряних кожушки та кілька дорогих сумок дружини, серед яких Fendi вартістю 109 тисяч гривень.

У першої леді також є садовий будиночок на 320 квадратних метрів і шість земельних ділянок.

І про автопарк. Марина та Петро Порошенки володіють двома автівками — Mercedes-Benz Vito 116 2010 року випуску та Jaguar XF 2008-го, ще три авто Mercedes-Benz Vito 116 перебувають у безоплатному користуванні очільника держави.

Водночас президент і досі є кінцевим бенефіціаром 102 юридичних осіб, здебільшого пов’язаних із компанією «Рошен» та «Кузнею на Рибальському». На початку 2018-го в цьому списку була й фабрика в російському Липецьку. Однак, за декларацією, доходу від цих компаній Порошенко не отримав. Все, що він заробив, — 330 тисяч гривень у якості зарплати президента та 1,5 мільйони гривень на відсотках із заощаджень.

Доход першої леді за цей період склав більше 800 тисяч гривень.

Зате заощаджень у президентської родини чимало — спільно гарант та перша леді задекларували 29 мільйонів доларів і майже 10 мільйонів гривень. Втім Порошенко і не претендує на те, щоб здаватися бідним.



Источник: facenews.ua


Имя:
Ваш комментарий:

Ната Чуднова
7 лютого 2019 г. (16:10)
Посмотрите на Порошенко с его достатками, компаниями, домами и на то, что произошло со страной за 5 лет.
а теперь представьте, что будет со страной, если у Зеленского уже больше домов, компаний и дохода?
Давайте больше не будем выбирать олигархов, даже с непротивным лицом.

Схожі новини: