У Запоріжжі всі кафе, магазини і готелі перейдуть на українську мову

Переглядів: 820

4 серпня 2019 13:44

У Запоріжжі всі кафе, магазини і готелі перейдуть на українську мову фото

Працівникам сфери торгівлі і послуг в обласному центрі рекомендується спілкуватися з клієнтами державною мовою. Питання впровадження української мови в публічному вживанні було розглянуто на засіданні координаційної ради з питань розвитку підприємництва.

До обговорення також долучилися члени виконавчого комітету та представники громадськості, повідомляє прес-служба мерії.

– 16 липня в Україні набрав чинності ЗУ «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Підприємства, установи, організації всіх форм власності, фізичні особи, підприємці та інші суб’єкти господарювання повинні надавати інформацію про товари і послуги теж виключно українською. У тому числі через інтернет-каталоги і магазини. Те ж стосується і спілкування з клієнтом, якщо немає його особистого прохання перейти на іншу мову, – зазначила заступник директора департаменту надання адміністративних послуг та розвитку підприємництва Запорізької міської ради Тетяна Суркова.

В ході засідання координаційної ради розглянули і законодавчі вимоги щодо обов’язкового впровадження системи НАССР на підприємствах. Стосується це, зокрема, малих потужностей, пов’язаних з харчовою галуззю.

– Вже 20 вересня 2019 року настає кінцева дата, коли система безпеки харчової продукції (НАССР) повинна бути впроваджена на підприємствах. Суть її полягає в аналізі та контролі небезпечних факторів, які є визначальними для цього виду товарів. Це санітарний стан приміщень, процеси переробки сировини. Госпродпотребслужба, як контролюючий орган, буде влаштовувати власні перевірки. – розповіла директор департамента адміністративних послуг та розвитку підприємництва Наталя Мила.

Источник: 1news.zp



Имя:
Ваш комментарий:

Аноним
4 серпня 2019 г. (17:09)

ви переведіть теле і медіапростір на українську, бо рускагаварясчиє вєдущиє на ватних каналах принижують державу

вася
4 серпня 2019 г. (23:22)

да шо вы такое говорите ! ущемленные мля ,вечно ноющие . нихто вашу срану мову не трогает,мычите на ней скоко хотите по своим селам ,но не надо себя вести как Гитлер - только один язык и больше никакого !.... русский язык испокон веков был  на украине,и всегда на нем говорили, итак будет всегда !!! ,ни один укродиктатор не заставит большинство говорить на языке меньшинства !!!  запомните и на лбу себе запишите

Аноним
4 серпня 2019 г. (21:15)

Дякую,дебилы,аж пидскакую!Хрен вам в стакан, а не мува!Говорил,говорю и буду говорить на русском,на своём родном(хотя знаю украинский и люблю его)

Аноним
5 серпня 2019 г. (09:29)

цікава у тебе любов до української мови 

Евгений
5 серпня 2019 г. (15:34)

Нормальные украинцы должны бы перейти на общение на русском в знак солидарности с русскоговорящими украинцами,в знак мира и благополучия на Украине.Всем мира и благополучия.


Схожі новини: