Совет правосудия рассматривает странную жалобу на Мелитопольского судью

Переглядів: 1098

22 січня 2020 15:20

Совет правосудия рассматривает странную жалобу на Мелитопольского судью фото
Громкие решения положили начало неприятностям В. Фомина

Высший совет правосудия (ВСП) рассматривает сегодня две жалобы на судью Мелитопольского горрайонного суда Виктора Фомина.

Связаны обе жалобы с его полугодичной командировкой в Киев, где он работал следственным судьей Соломенского районного суда. На этом посту В. Фомин принял ряд громких решений, разрешив следственные действия против руководителей крупных предприятий и людей, связанных с большой политикой.

После этого у судьи начались неприятности в виде дисциплинарных взысканий  и различных жалоб.

Некоторые подозревают, что ВСП намеренно устраивает гонения на В. Фомина. В частности об этом недавно заявлял Центр противодействия коррупции. А по поводу заседаний 22 января на своей странице в «Фейсбук» высказался член Адвокатской совещательной группы Роман Масленко, ранее состоявший в совете общественного контроля Национального антикоррупционного бюро Украины (НАБУ).

«Вища рада правосуддя не лише прямо покриває голову окружного адмінсуду м.Києва Павла Вовка, але й очевидно переслідує усіх суддів, які дали можливість детективам НАБУ вести розслідування справи Вовка.

Сьогодні, 22 січня, будуть розглядатись дві скарги на суддю Віктора Фоміна.

Першу скаргу подав Заєць, який є адвокатом Вовка саме за те, що Фомін задовольнив клопотання детективів НАБУ про надання дозволу на отримання трафіку з номерів телефонів Вовка та ін. суддів окружного адмінсуду міста Києва.

Друга скарга, взагалі унікальна і стосується справи іншої судді - Інни Попович з Харкова. Цю суддю обвинувачують у недекларуванні розкішного майна. Розслідування завершене і зараз її справу розглядає Вищий антикорсуд.

Скаргу на Фоміна подав Таранов Микола Андрійович, який начебто проживає за адресою м.Київ, вул. Микільсько-Слобідська 2а/42.

Так от, такої адреси у Київі взагалі НЕ ІСНУЄ (2а- це дитячий садок, а 2а/42 - взагалі немає).

Цілком ймовірно, що і сам скаржник - видуманий персонаж, бо у крим. справі така особа не засвітилась, жодних даних про неї немає і незрозуміло, якого дива ця особа подала скаргу.

Але у ВРП так спішили відкрити дисциплінарне провадження, що навіть пояснень Фоміна не отримали.

До речі, Фомін вже вдруге є серед переможців у конкурсі на члена ВРП за квотою Президента і зараз проходить спецперевірку. Таке враження, що у ВРП його дуже не хочуть і використовують усі можливості, щоб заблокувати його призначення.

Цікаво, як відреагує на це все Президент, який незабаром має визначитись зі своїм вибором щодо члена ВРП. У нього є шанс призначити людину, яка своїми діями продемонструвала, що готова міняти систему. Але чи Зеленський справді хоче змінити систему ? Скоро побачимо.», написал Р. Масленко.



Имя:
Ваш комментарий:

Аноним
22 січня 2020 г. (16:08)

а может фомин и в киеве в детсаду проживает, вон в мелике в детсаду земельку отхапал для своей хаты.... так что адрес может быть и правельный


Схожі новини: