Рецепт дня: боботі - африканська запіканка з фаршу

Переглядів: 1120

29 червня 2023 17:58

Рецепт дня: боботі - африканська запіканка з фаршу фото
Ця апетитна страва з пряним ароматом не залишить байдужим нікого

Боботі - традиційна страва Південно-Африканської Республіки. У цій ніжній м'ясній запіканці дуже добре поєднуються нотки солоного та солодкого, тонкий аромат прянощів та гострота суміші перців. До того ж страва не складна у приготуванні, апетитна та дуже ситна.

Інгредієнти:

Цибуля - 2 шт.

Яблуко - 1 шт.

Мигдаль - 2 ст. л.

Оливкова олія - 1 ст. л.

Вершкове масло - 30 г

Яловичий фарш - 1 кг

Яйця - 3 шт.

Хлібні крихти - 60 г

Каррі - 2 ст. л.

Родзинки - 80 г

Лимонний сік - 2 ст. л.

Сіль - за смаком

Куркума - 1/2 ч. л.

Молоко - 200 мл

Лавровий лист - 4 шт.

Приготування

1. Розігрійте духовку до 170 °С. Цибулю та яблуко очистіть і наріжте дрібними кубиками. Мигдаль порубайте.

2. У сковороді розігрійте оливкову олію та вершкове масло, обсмажуйте цибулю до м'якості 2-3 хвилини. Додайте до цибулі яблука і смажте 2 хвилини. Всипте фарш, перемішайте і готуйте ще 2-3 хвилини.

3. Зніміть фарш з вогню, додайте 1 яйце, хлібні крихти, каррі, родзинки, мигдаль, лимонний сік та сіль, добре перемішайте.

4. Викладіть фарш у форму для запікання, розрівняйте поверхню лопаткою та накрийте фольгою. Випікайте боботі 40 хвилин у заздалегідь розігрітій до 170 градусів духовці.

5. Збийте віночком 2 яйця з молоком і куркумою. Дістаньте запеканку з духовки і полийте яєчною масою, зверху викладіть лаврове листя.

6. Запікайте страву ще 15 хвилин до золотистої скоринки.

Смачного!

 




Схожі новини: