Чи треба додавати молоко у фарш для котлет: що рекомендують шеф-кухарі
Переглядів: 536
20 липня 2023 19:20
Багато господинь при приготуванні котлет додають молоко у фарш. Але чи варто це робити?
Частіше за все в молоці замочують хліб, який додають у фарш. Проте професійні кухарі вважають, що це не потрібно робити.
Виявляється, причина в тому, що білки м’яса та молока швидко зв’язуються, через що страва може втратити м’якість та стати «гумовою».
Багато хто очікує, що молоко надасть котлетам соковитості, а виходить, що навпаки, робить їх жорсткими та сухими.
Тому кухарі радять навіть хліб замочувати у воді.
Якщо м’ясний фарш вийшов занадто густим, то замість молока краще додати трохи крижаної води. До речі, цей варіант також ідеально підходить і для фаршу для пельменів та чебуреків. Крижана вода робить страви соковитими.
Схожі новини: