Рецепт дня: яловичина по-монгольськи

Переглядів: 715

26 липня 2023 18:11

Рецепт дня: яловичина по-монгольськи фото
Страва готується швидко та просто

Яловичина по-монгольськи досить популярна у китайських ресторанах. Так, незважаючи на назву, це блюдо китайської кухні. М'ясо виходить найніжнішим, просоченим соєвим соусом з гостро-солодким присмаком.

Тонкі скибочки соковитого м'яса у густому соусі з ароматом імбиру та часнику ідеально поєднуються з відвареним рисом.

Інгредієнти:

Часник - 4 зуб.

Імбир – 10 г

Рослинна олія – 3 ст. л.

Соєвий соус - 120 мл

Вода – 60 мл

Цукор – 100 г

Філе яловичини – 450 г

Кукурудзяний крохмаль – 40 г

Зелена цибуля – за смаком

Приготування:

1. Часник та імбир очистіть, подрібніть і посмажте на 1 столовій ложці олії одну хвилину.

2. Додайте в сковороду соєвий соус, воду та цукор, перемішайте. Доведіть соус до кипіння та варіть 3–5 хвилин до загустіння.

Порада. Для цієї страви найкраще підходить м'ясо з нежирних частин яловичини.

3. На сковороді добре розігрійте 1 столову ложку олії, обсмажте половину яловичини до коричневої скоринки на сильному вогні за 2-3 хвилини.

4. Перекладіть готове м'ясо в миску і заберіть убік. Так само обсмажте другу половину яловичини.

5. Поверніть м'ясо в сковороду, змішайте із соусом і тушкуйте ще 5-7 хвилин.

6. Перекладіть яловичину на тарілку та прикрасьте нарізаною зеленою цибулею.

Смачного!




Схожі новини: