У Запорізькій області відкрилися не всі школи

Переглядів: 1022

10 вересня 2023 12:30

У Запорізькій області відкрилися не всі школи фото

Через безпекову ситуацію на території регіону з 1 вересня 384 заклади загальної середньої освіти розпочали роботу в дистанційному форматі.

Така цифра прозвучала на традиційному заході “День територіальних громад”, який відбувся під головуванням очільника ЗОВА Юрія Малашка.

Одна з тем, про яку говорили на зібранні -  початок нового 2023/2024 навчального року в закладах загальної середньої освіти Запорізької області та забезпечення рівного доступу учнів до якісного дистанційного навчання в умовах воєнного стану.

"В таких умовах пріоритетним завданням обласної влади є забезпечення доступу учнів до якісної освіти. З цією метою педагогічним колективам та здобувачам освіти Запорізька обласна державна адміністрація разом з партнерами передають необхідне технічне обладнання, зокрема планшети та ноутбуки. Загалом освітяни отримали 10588 цифрових пристроїв, ще 148 девайсів очікуються найближчим часом від міжнародних партнерів та 302 – за ініціативи Фундації Олени Зеленської. Це обладнання буде забезпечувати потреби учнів з вразливих категорій населення, зокрема внутрішніх переселенців. 

Як зазначила директорка департаменту освіти і науки ЗОДА Людмила Бухаріна, пошкоджень чи руйнувань різного ступеню зазнали 125 закладів загальної середньої освіти, що складає 25 % від загальної кількості шкіл, які функціонували на початку повномасштабного вторгнення. Деякі заклади, які зазнали пошкоджень у м. Запоріжжя, вже відновлені. 

Кількість шкіл під час збройної агресії російської федерації зменшилась на 24. Крім цього, в запорізьких освітніх закладах зменшилась кількість учнів. За словами посадовиці, причиною стало бажання дітей навчатись в школах в інших областях України, до яких вони евакуювались під час війни, або за кордоном", - інформує департамент внутрішньої політики та інформаційної діяльності Запорізької ОДА.

Нагадаємо, директорка профільного департаменту ОДА Людмила Бухаріна повідомляла, що у 44 школах Запорізької області у новому навчальному році оголосять простій через відсутність учнівського контингенту.




Схожі новини: