В одному з районів Запоріжжя завершили ремонт найпростішого укриття в лікарні

Переглядів: 405

25 вересня 2023 18:20

В одному з районів Запоріжжя завершили ремонт найпростішого укриття в лікарні фото

Нещодавно поточний ремонт найпростішого укриття був закінчений у міській лікарні №4, що в Заводському районі міста. Роботи виконувались за кошти з міського бюджету.

За майже 2 млн грн в підвальному приміщені вдалось вирішити більшість комунальних проблем та оснастити декілька маніпуляційних кімнат. Про це повідомляється на сайті Запорізької міської ради. 

До виконання поточного ремонту підвальне приміщення в лікарні №4 довгий час було в незадовільному стані. Водовід потребував заміни, а на стінах та стелі через постійні пориви труб була пліснява та грибки. В рамках цільової міської програми для приведення укриття в належний стан з міського бюджету було виділено близько 1 мільйона 900 тисяч гривень.

-Зробили косметичний ремонт в коридорах, кабінетах. Зокрема, обладнали три маніпуляційні кабінети для наших пацієнтів. Також оновили два санвузли, встановили два бойлери на 80 літрів, замінили проводку, а також частково водовід. Окрім того, на випадок екстремальних ситуацій у нас тепер передбачені в укритті достатня кількість вогнегасників, а також допоміжне приладдя - сокири, відра, - розповіла директор Запорізької міської лікарні №4 Інна Бочарникова.

За словами медиків, укриття розраховано на 105 людей, проте під час однієї з ракетник атак рф це приміщення вмістило 150 місцевих жителів. При цьому, це укриття має вісім виходів, деякі з яких виходять на сусідні вулиці, що також робить приміщення більш безпечним у разі евакуації.

Окрім того, завдяки оснащенню трьох маніпуляційних кабінетів, у медиків тепер є можливість надати допомогу одразу 16 пацієнтам.

-Тут ми поставили портативні ліжка, маніпуляційні столики. Всюди є аптечки, перев’язувальні матеріали та кардіодефібрилятор – на критичний випадок, якщо він станеться. Також обов’язково є запас питної води. І навіть вайфай є, - розказала головна медсестра Запорізької міської лікарні №4 Людмила Воронкова.

Проте, в ході поточного ремонту укриття в медичному закладі виявилось, що ще 3-4 приміщення можна переобладнати у маніпуляційні та процедурні кабінети. Це дозволить додатково створити в укритті ще 12 місць для пацієнтів. Для цього на найближчій сесії міської ради буде розглядатись можливість надання лікарні №4 ще 300 тис. грн на продовження поточного ремонту.




Схожі новини: