Табу на пісні: у Запоріжжі встановили мораторій на російський культпродукт

Переглядів: 359

30 вересня 2023 16:02

Табу на пісні: у Запоріжжі встановили мораторій на російський культпродукт фото

Відтепер у публічних місцях Запоріжжя заборонене використання культурного продукту російською мовою - пісень, кліпів, вистав, п‘єс, тощо.

Відповідний проєкт «Європеської Солідарності» підтримали депутати на  сесії Запорізької міської ради.

Проєкт подала депутатка Запорізької міської ради фракції «Європейська Солідарність» Галина Гончаренко.

«Ми з вами маємо сумний досвід того, як російська культура несе за собою "руський мир", а його в свою чергу наздоганяють танки. Я вважаю, що єдиний російський продукт, який має побачити українське суспільство - це балет лебедине озеро в режимі нон-стоп по російському телебаченню», - говорить Галина Гончаренко.

Мораторій, тобто тимчасова заборона, триватиме доки російська федерація є країною-агресором.

"Чи уявляєте ви собі, що в період Другої світової війни при бомбардувальні фашистським Люфтваффе Лондону, мешканці цього міста слухали німецькі пісні? Чи при бомбардуванні Перл-Гарбору у Вашингтоні слухали японські театральні постановки мовою агресора? Це проєкт не про політику, це проєкт здорового глузду" - наголосив у своєму виступі депутат від «ЄС» Євген Мусійченко.

Наразі такі мораторії вже діють в багатьох містах України, в тому числі і в столиці. Даний проєкт  підтримали 44 депутати Запорізької міської ради. Порушників чекатиме адміністративна відповідальність, повідомляє телеграм-канал обласної організації "ЄС".




Схожі новини: