Альтернатива шарлотці. Як спекти ірландський яблучний пиріг, що найкраще смакуватиме теплий
30 вересня 2023 20:30
Ірландський яблучний пиріг може стати гідною альтернативою звичній шарлотці.
Рецепт ірландського пирога дуже простий. І якщо яблук у вашому домі забагато, а шарлотка вже почала трішки набридати, не вагайтеся та приготуйте новий варіант смачного десерту з фруктами сезону.
Як швидко приготувати ірландський яблучний пиріг
Інгредієнти
Яблука — 800 г
борошно — 380−400 г
вершкове масло — 150 г
яйця — 2 шт.
цукор — 150 г
молоко — 60 мл
розпушувач — 2 ч. л.
кориця — 2 ч. л.
Приготування
Дістаньте форму для випікання приблизно 20−22 см. Застеліть її пергаментом та заздалегідь розігрійте духовку до 180 градусів.
У глибокій ємності змішайте: борошно, нарізане шматочками холодне масло, корицю. Розітріть все в крихту.
Почистьте чисті яблука від шкірки, наріжте їх тонкими пластівцями та покладіть в отриману суміш.
Змішайте яйця з молоком та додайте в тісто. Його необхідно ретельно вимішати та перекласти в форму для випікання.
Присипте тісто в формі цукром та відправте в духовку на сорок-шістдесят хвилин. Готовий пиріг можна прикрасити цукровою пудрою.
Досвідчені кулінари, які вже не раз ласували ірландським яблучним пирогом, рекомендують насолоджуватися його смаком, доки він теплий, щоб насолодитися неймовірним поєднанням аромату та смаку. Але це зовсім не означає, що пиріг перестає бути смачним після остигання.