Польща – це Європа

Переглядів: 487

19 жовтня 2023 12:00

Польща – це Європа фото

І це загальнонародний вибір, зроблений ще в 1990-х

На офіційному російському ресурсі РІА розміщено статтю Володимира Корнілова "Головний підсумок польських виборів: країна розколота на дві частини". Ось її суть:

"Дорога Європа, 15 жовтня Польща повернулася" - таку заяву під грім овацій зробив для своїх прихильників співголова блоку
"Левиця" Роберт Бедронь, депутат Європарламенту, активіст польського ЛГБТ-руху. Так він відреагував на оголошення результатів екзитполу одразу після закриття виборчих дільниць.

Правляча партія "Право і справедливість" зайняла перше місце, втративши, однак, значну кількість голосів і, відповідно, місця у
парламенті. Чотири роки тому вона здобула 235 крісел, а тепер — лише 200. Умовна "перемога" стала приводом для награного тріумфу в штабі ПіС.

Так воно так, але з владою партії ПіС на чолі з Ярославом Качинським, схоже, доведеться розпрощатися. Тому по справжньому тріумфували у штабі трьох партій, які вже попередньо оголосили про формування коаліції. Мова про Громадянську коаліцію на чолі з Дональдом Туском, згадану "Левицю" та центристську партію "Третій шлях". Загалом вони набрали 248 мандатів».

Колись ми з Володимиром Корніловим були знайомі. Він видавав газету «Салон Дону та Басу» - у 2000-х вона була однією з
найкращих в Україні. На жаль, зараз він не медійник, а пропагандист. І пише не як є, а як треба господарям.

Немає у Польщі ніякого розколу. Є нормальна боротьба коаліції та опозиції, які регулярно змінюються місцями. А історичний вибір на користь Європи Польща зробила ще 1990-х. І правильно зробила.




Схожі новини: