Поплічник ворога: до 13 років ув’язнення засуджено Олексія Селіванова, який працював в окупаційному «мвс рф»

Переглядів: 426

1 листопада 2023 18:11

Поплічник ворога:  до 13 років ув’язнення засуджено Олексія Селіванова, який працював в окупаційному «мвс рф» фото

За матеріалами СБУ до 13 років ув’язнення засуджено Олексія Селіванова, який працював в окупаційному «мвс рф»

Служба безпеки зібрала беззаперечні докази вини ще одного поплічника ворога, який пішов на співпрацю з рф та очолив окупаційні відділки «мвс рф». За матеріалами української спецслужби суд призначив йому 13 років ув’язнення з конфіскацією майна. Про це повідомляє пресцентр УСБУ в Запорізькій області

"В ході слідства встановлено, що Селіванов ще у 2014 році приєднався до лав НЗФ «л/днр».

Після окупації частини Запорізької області він приїхав до Енергодара, де його було призначено начальником так званого «Энергодарского межрайонного управления милиции».

У травні 2022 року він переїхав до Мелітополя, бо був призначений на посаду заступника начальника обласного управління «мвс рф».

На обох «посадах» він виконував завдання російських кураторів з придушення опору і залякуванні мешканців тимчасово окупованих територій. Для цього, за його наказом застосовувались репресивні методи, масові переслідування і затримання громадян за надуманими приводами.

Задокументовано факти викрадення людей, до яких потім вчиняли насильство чи погрожували фізичною розправою.

Також за його вказівкою псевдополіцейські незаконно проникали до помешкань місцевих жителів, які виїхали на підконтрольну українській владі територію. Після таких «обшуків» з будинків зникали гроші, побутова техніка та інші особисті речі власників.

За його згодою фейкові правоохоронці обложили «даниною» місцевих підприємців, у тому числі керівників фермерських господарств, за можливість вести комерційну діяльність.

На підставі зібраних доказів суд визнав його винним за та ч.7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України

Служба безпеки наголошує на невідворотності покарання за злочини проти нашої держави.

Розслідування проводили співробітники СБУ в Запорізькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури", - говориться у повідомленні.




Схожі новини: