Рецепт заварної лимонної паски

Переглядів: 153

1 травня 2024 23:30

Рецепт заварної лимонної паски фото

Блогерка Оля Борачкова поділилася рецептом смачної лимонної паски.

Інгредієнти:

  • молоко 250 мл
  • борошно 550 г
  • цукор 140 г
  • живі дріжджі 40 г
  • яйця 2 шт.
  • жовтки 3 шт.
  • вершкове масло 100 г
  • олія 1 ст. л.
  • сіль дрібна
  • цедра 1 великого лимона
  • лимонний курд
  • родзинки 100 г
  • білок 50 г
  • цукор 80 г
  • мигдальне борошно 30 г
  • мигдальні пластівці

До 125 г теплого молока (не вище 30 градусів) додати дріжджі та 1 ст. л цукру, вимішати, накрити та дати підійти (10-15 хв.). 

Закип‘ятити 125 г молока та залити ним 50 г борошна. Швидко перемішати та охолодити.

Додати заварну масу до опари, вимішати і дати ще раз підійти (10-15 хв.).

Яйця та жовтки збити з цукром до стійкої пишної маси.

До опари додати яєчну суміш та 500 г борошна. Замісити тісто (до гладкого та елестичного стану!)

Додати масло кімнатної температури (щоб було м‘яким!) та ложку олії і ще раз добре вимішати (у комбайні мішати загалом 30 хв)

Накрити та дати підійти годину-півтори.

Тісто, яке добряче підійшло (на відео видно), поділити на 5 порцій та додати родзинки, легенько обімнути та викласти у змащені маслом форми (в мене паперові, діаметром 8,5 см).

Дати тісту ще раз добре підійти (30 хв.).

Приготувати франжипан: вимішати ложкою білок, цукор та борошно, та акуратно викласти (бажано кондитерським мішком) на пасочки, посипати мигдалем.

Випікати у попередньо розігрітій духовці до 180 градусів, запхати пасочки, а потім зменшити до 160 градусів (режим верх-низ без конвекції).

Випікати приблизно 40 хвилин.

Охолодити, а потім начинити лимонним курдом.

Джерело: ТСН




Схожі новини: