Готуємо дуже смачний десерт без випічки і лише за 15 хвилин

Переглядів: 662

8 листопада 2023 18:40

Готуємо дуже смачний десерт без випічки і лише за 15 хвилин фото

Готуємо простий, але дуже смачний десерт без випічки, активних дій не більше 10-15 хвилин.

Буде потрібно тільки зробити найпростіший заварний крем і прошарувати ним пісочне печиво. 

Інгредієнти:

  • печиво шоколадне 500 гр. (можна взяти печиво типу крекер)
  • молоко 500 мл
  • цукор 50 гр.
  • крохмаль кукурудзяний 20 гр.
  • яйце 2 шт.
  • шоколад темний 70 гр.
  • масло вершкове 70 гр.

Приготування:


Підготувати все необхідне. Печиво тут використовується пісочне цукрове. Воно досить солодке, якщо у вас більш прісне, слід додати більше цукру.

Для заварного крему в каструльку помістити яйця, цукор, кукурудзяний крохмаль.

Перемішати вінчиком. Крохмаль повинен повністю розчинитися.

Влити молоко (залишити 2 ст. л. для шоколаду).

Поставити на плиту. Мішати безперервно і найкраще робити це вінчиком, нагрів – середній. Якщо не впевнені в своїх силах, спорудити водяну баню, тоді крем не буде так швидко нагріватися і ймовірність, що він згорнеться, мінімальна. Так, помішуючи, довести його до загустіння, тобто крохмаль повинен заваритися. Як тільки буде перші бульки, відразу ж зняти з плити і продовжувати мішати ще пару хвилин. Консистенція – від вінчика повинні залишатися сліди, які повільно запливають. Викласти 50 гр вершкового масла ( решта для шоколадної глазурі ). Масло швидко розтане в гарячому кремі.

Для складання зручно використовувати розсувну форму, яку можна відрегулювати під розмір печива. Тут вийшов десерт 15х20 см. Викласти печиво в один шар щільно один до одного. Вилити трохи менше половини теплого крему.

Розрівняти. Знову печиво, крем (залишити 2-3 ст. л. для верху) і шар печива.

Зверху розподілити крем, що залишився. Накрити харчовою плівкою “в стик” і прибрати в холодильник. Якщо використовували печиво типу крекер, то на просочення потрібно не більше 20-30 хвилин.

Торт же приготований з шоколадного печива ( як в даному випадку ) можна прибрати в холодильник на 3 години або більше.

Поки просочується торт приготуємо глазур: Шоколад поламати на шматочки, додати залишене молоко і масло і розтопити на водяній бані або в мікрохвильовці. Залити торт зверху, дати 20-30 хв. для застигання в холодильнику. А потім звільнити від форми.

Десерт без випічки готовий. Залишилося нарізати на шматочки й заварити чай. Приємного чаювання!

Джерело: Філіжанка кави




Схожі новини: