У пітона, якого врятували з російського танка під час звільнення Куп’янська, вже з'явилася пара

Переглядів: 360

7 грудня 2023 19:00

У пітона, якого врятували з російського танка під час звільнення Куп’янська, вже зявилася пара фото

У Харкові вже рік живе пітон, якого військовий врятував з російського танка, що палав, під час деокупації Куп’янська. Змія тоді прихистив доктор біологічних наук Дмитро Шабанов. А нині в пітона вже з'явилася пара.

Про це науковець розповів у коментарі «Суспільне Харків».

«Я влаштував пітону штучну зимівлю, зараз взяв самицю, все вказує на те, що невдовзі в плазунів з'явиться потомство», — розказав Шабанов.

Під штучною зимівкою біолог має на увазі довготривале зниження температури у тераріумі. Зі слів науковця, самиця належить його знайомій. А своєму пітону чоловік імені не давав: «Не бачу сенсу називати когось, хто на це ім'я не буде відзиватися».

«Один раз [змій] вибрався з тераріуму та влаштував погром у домі, але я спокійно ставлюся до цього, намагаюсь робити все так, щоб плазуну було комфортно», — розповів Дмитро Шабанов.

Біолог планує й надалі опікуватися плазуном і не хоче передавати його до зоопарку.

Про погром

"Заходжу я сьогодні додому і бачу...

...за порадою Олексія Коршунова вирішив я влаштувати під осіннє похолодання зміям зимівлю. Я їх не грію і не кормлю. Похолодання не дуже сильне, і мій пітон намагався мені показати, що він голодний, а я намагався його переконати, що треба просто почекати...

У чому сила рептилій - так це в їх упертості. Пітон виламав двірку в тераріумі і відправився шукати їжу - на жаль, коли мене не було вдома.

На ніч я пускаю собаку і кішку на кухню; собаку пускав би і у кімнати, але кішка вночі грається і заважає спати. Можливо, це стало причиною, що пітон вирушив шукати їжу на кухні. Я повернувся достатньо вчасно: розгром кухні лише тільки починався. Постраждала посудомійна машина, побита певна кількість скляної та керамічної посуди.

Насправді я дуже радий, що вдома не було кішки та собаки. Кішку голодна рептилія спробувала б зловити та з'їсти; чим би закінчилася б сутичка з собакою, не знаю, і перевіряти не хочу", - написав Дмитро Шабанов на фейсбук-сторінці 30 вересня.

 




Схожі новини: