«Я не воюю за те, щоб люди пили каву». Аліна Михайлова з Вовків Да Вінчі розповіла про ставлення військових до життя українців в тилу

Переглядів: 457

11 грудня 2023 20:00

«Я не воюю за те, щоб люди пили каву». Аліна Михайлова з Вовків Да Вінчі розповіла про ставлення військових до життя українців в тилу  фото

Керівниця медичної служби механізованого батальйону Вовки Да Вінчі, кохана Да Вінчі Аліна Михайлова розповіла про ставлення військових до життя українців у тилу.

В інтерв'ю на YouTube-каналі Розмова вона підкреслила, що не згодна з поширеною думкою про те, що військові воюють для того, щоб у безпечніших регіонах України хтось пив каву.

«Це насамперед про повагу і розуміння. У нас сьогодні відсутнє розуміння. Ми сьогодні у двох різних світах. Я говорю про себе. Ми виїхали з Куп’янського напрямку, де відбувалося просто пекло. Те, що ти там бачиш, поранення і те, що ти чуєш по рації, це те, що залишиться з тобою назавжди. Передсмертні розмови — це те, що залишиться з тобою назавжди.

А потім ти повертаєшся до Києва, де хтось каже: „Ми воюємо за те, щоб тут люди пили каву“. Я не воюю, люди, за те, щоб хтось пив каву. Я воюю за країну. Я не воюю за те, щоб дорослі мужики тягали гирі в спортзалі, а ввечері в клубах „отжигали“ під якусь Лободу. Я не за це воюю. Не потрібно тут підміняти поняття», — відповіла вона.

Михайлова також пояснила, як українці мають ставитися до військових:

«І для мене питання, як із цими двома світами уживатися? Я б хотіла, щоб була повага і розуміння. Розуміння, що люди, які були на війні, не має значення, де вони були, вони могли бути не прямо на бойових, а на чергуваннях у штабах, але ці люди стикалися безпосередньо з війною, і вони у своєму житті бачили трохи більше, ніж ті, хто тут тримав економічний фронт.

Ніхто не вимагає падати в ноги і дякувати мільйон разів, ні. Ми говоримо про базові речі, які вимагає військовослужбовець, який віддав країні і нації частину свого часу і життя, а іноді й саме життя. І сім'ї цих людей теж заслуговують на безмежну довічну повагу і підтримку.

Бо зараз є історії, що ти відслужив, загинув, тобі подякували і на цьому все. А залишаються діти, мами, дружини, які будуть із цим жити довічно. Має бути політика пам’яті, яка в нас зараз теж відсутня», — додала вона.




Схожі новини: