Без світла: негода знеструмила кілька десятків населених пунктів Запорізької області

Переглядів: 318

8 січня 2024 17:32

Без світла: негода знеструмила кілька десятків населених пунктів Запорізької області фото

Через стихію повністю або частково знеструмленими станом на 16:00 залишалися 48 населених пунктів (близько 15,5 тис. споживачів). Про це повідомляє ПАТ “Запоріжжяобленерго”.

Енергетики продовжують усувати наслідки негоди.

«Від учора на території Запорізької області вирує негода. Учорашні дощі та мокрий сніг на тлі нічної мінусової температури повітря спричинили численні обмерзання повітряних ліній електропередачі та їхні пошкодження.

Та попри ожеледь, штормовий вітер та завірюхи, бригади «Запоріжжяобленерго» безперервно працюють над відновленням енергопостачання мешканців Запорізької області.

Від початку поточної доби і до 16:00 енергетики вже заживили понад 6,7 тис. споживачів у 31 населеному пункті.

Через стихію повністю або частково знеструмленими залишаються 48 населених пунктів (близько 15,5 тис. споживачів).

Аварійно-відновлювальні роботи тривають, до виконання залучені 26 бригад та 23 одиниці спецтехніки», - говориться у повідомленні енергопоставляючої компанії.

Як зазначав на брифінгу в 14.00 начальник Запорізької ОВА Юрій Малашко, станом на 13 годину було знеструмлено 63 населених пункти, з них 5-частково. Без світла, за його інформацією, залишалися близько 15 тис. абонентів у Запоріжжі, Запорізькому та Пологівському районах.

О 16:37 у телеграм-каналі очільника ОВА, а згодом і на сайті ОДА  з’явилася уточнена інформація.

“Через негоду в області знеструмлено 54 населених пункти, з них 7 частково. Без електрики залишається понад 16 тисяч абонентів. Близько 10 тисяч - в обласному центрі.

У ліквідації наслідків лиха задіяно 26 бригад, 23 одиниці техніки. Фахівці працюють, аби якнайшвидше відновити електропостачання.

На дорогах області працює снігоприбиральна техніка, розчищено більше 400 кілометрів доріг, використано близько 350 тонн піщано-соляної суміші. Значних ускладнень в русі станом на цю годину немає. Але слід враховувати, що місцями є намерзання та ожеледиця.

За інформацією синоптиків, ожеледиця зберігатиметься сьогодні цілий день і ніч”, - повідомив Юрій Малашко.

 




Схожі новини: