Зірковий суп. Страва з мітболами по-тайськи, яка зібрала найвищі оцінки користувачів
12 січня 2024 13:22
Курячий суп із фрикадельками по-тайськи отримав у The New York Times найвищу оцінку 5 зірочок від 15 тисяч глядачів, і зібрав 700 коментарів під рецептом.
Тайський живильний суп готується в одній каструлі за 30 хвилин. Він починається з курячих фрикадельок з імбиром та кінзою, які підрум'янюються, а потім тушкуються в ароматному кокосовому бульйоні, натхненному том ха гаєм — тайським курячо-кокосовим супом, приправленим лемонграсом, галангалом, листям лайму макрут і чилі. Шпинат додає йому кольору та аромату, а вичавлений лайм — яскравості та пікантності. Суп наваристий, тому подавайте його з рисом або іншою крупою, щоб він став повноцінною стравою.
Користувачі під рецептом на The New York Times зазначають, що витратили на приготування точно більше ніж пів години, однак воно того варте. Серед відгуків висловлюють захоплення та дають поради. Наприклад, можна додавати більше перцю, не варто відмовлятися від рибного соусу. а до мітболів у фарш краще додавати невелике яйце.
Курячий суп з мітболами по-тайськи
Інгредієнти:
- 1 шматочок свіжого імбиру, очищений
- 6 очищених зубчиків часнику
- 1 халапеньо
- 900 г курячого фаршу
- 1 великий пучок кінзи, листя і стебла дрібно нарізати, кілька цілих листочків залишити для подачі
- 3 ст.л. рибного соусу
- кошерна сіль
- 2 ст.л. рослинної або кокосової олії, плюс ще за потреби
-
2 склянки курячого бульйону
-
1 банка жирного кокосового молока
-
½ чайної ложки цукрового піску
-
140 г шпинату
-
1 столова ложка соку лайма, а також часточки лайма для подачі
-
Білий або коричневий рис, приготований на пару, для подачі
Спосіб приготування:
На дрібній терці натріть імбир, часник і халапеньйо (або дрібно наріжте їх вручну). Перекладіть половину у велику миску, а решту відкладіть в сторону. У велику миску додайте курку, дрібно нарізану кінзу, 2 столові ложки рибного соусу і 1 чайну ложку солі. Руками або виделкою повністю перемішайте.
Руками або ложкою сформуйте 5 см кульки. У великій голландській печі або каструлі розігрійте олію на середньому вогні. Викладайте партіями фрикадельки в один шар і готуйте до золотистої скоринки з обох боків, від 5 до 8 хвилин. Перекласти на тарілку і повторити, додаючи олію за потреби.
Коли всі фрикадельки підрум'яняться діставайте з каструлі. Якщо олія пригоріла, витріть її і додайте ще трохи в каструлю. Зменшити вогонь до середнього, покладіть заздалегідь приготовану суміш імбиру і обсмажувати до появи аромату, приблизно 1 хвилину. Додати курячий бульйон, кокосове молоко, цукор і 1 столову ложку рибного соусу, що залишилася, і довести до кипіння. Додайте фрикадельки та всі соки з тарілки і тушкуйте, доки смаки не змішаються і мітболи не будуть готові, 5−8 хвилин.
Зняти з вогню, додати шпинат і сік лайма. Розкласти рис по тарілках, зверху викласти фрикадельки, бульйон і кінзу. Подавати з дольками лайма.
Джерело: NV