Рецепт від шефа. Секрети приготування лінивих вареників
17 січня 2024 15:50
Переможниця МастерШеф Валерія Матрохіна поділилася рецептом українського десерту з сиру. NV публікує рецепт лінивих вареників на сніданок
Коли часу на приготування сніданку немає зовсім, ліниві вареники стануть поживною та швидкою стравою. Вони подобаються дітям, і навіть тим, хто не є прихильниками сиру. Ці вареники від Валерії Матрохіної просто готувати, і подавати можна з будь-якими начинками чи добавками: від сметани до вишуканих конфітюрів. Крім солодких варіантів, вам може сподобатися смак лінивих вареників із беконом, твердим сиром, зі шпинатом, лососем, маком, горіхами, смаженою цибулею чи грибами.
Приготувати ліниві вареники можна на сніданок чи вечерю, або навіть як корисний десерт. Сир містить багато білка і є чудовим джерелом кальцію. Обираючи нежирний сир, ви можете зменшити споживання насичених жирів, замінюючи ним інші продукти з високим вмістом жиру, як-от вершковий сир, сметана, майонез або сир рікотта. Сир також багатий на вітаміни та мінерали. У поєднанні з ягодами та іншими продуктами у варениках — страва буде смачною.
Ліниві вареники від Валерії Матрохіної
Інгредієнти:
- 300 г сиру
- 2 жовтки
- Кленовий сироп, але можна замінити його на звичайний цукор або мед
- 4 ст. ложки борошна
- Цедру лимона або апельсина на вибір
Спосіб приготування:
У блендері змішуємо 300 г сиру, жовтки, 4 столові ложки борошна і кленовий сироп. Вікторія використовує його замість цукру.
Після того, як замісили тісто в блендері, розкачуємо його в ковбаску. Притрусити борошном, а потім нарізати ножем на однакові квадратики.
Ставимо на вогонь каструлю з водою. Доводимо до кипіння. Кидаємо по одному ліниві вареники. Варити приблизно 2 хвилини після спливання.
Заправку для вареників використовувала Валерія власну. Вона взяла заморожену вишню і довела в каструлі довела до кипіння. Далі додала до неї пектину (можна просіяти 1 ч.л. крохмалю) та цедру апельсина, за бажанням для солодших вареників можна класти цукор або мед.
Джерело: NV