У хлібних горщиках. Секрети приготування вишуканої вечері —печені у їстівному «посуді»

Переглядів: 452

26 січня 2024 14:52

У хлібних горщиках. Секрети приготування вишуканої вечері —печені у їстівному «посуді» фото

Шукаєте рецепт смачної, неординарної і при цьому бюджетної вечері — ця страва точно вам сподобається. Попри те, що готується дуже просто.

Картопля за цим рецептом виходить дуже м’якою, а м’ясо — соковитим. Хлібні горщики будуть окрасою столу та дуже смачним і неординарним замінником хліба.

Інгредієнти для начинки:

Картопля — 4 маленькі або 2 великі шт.

Морква — 1 шт. (невелика)

Цибуля — половина

Мʼясо (будь-яке) — 300 г

Вершкове масло — 20 г

Сіль, перець, інші приправи — за смаком.

Інгредієнти для горщиків:

Борошно — 250 г

Вода (холодна, або кімнатної температури) — 100 мл

Вершкове масло — 30 г

Сіль — 1 ч.л.

Інгредієнти для змащування горщиків:

Яйце — 1 шт.

Молоко — 1 ст.л.

Спосіб приготування:

1. До глибокої миски просіюємо борошно, додаємо сіль, розтоплене вершкове масло та воду. Замішуємо тісто спочатку ложкою, після чого перекладаємо на поверхню та вимішуємо руками, доки воно не стане однорідним. Готове тісто загортаємо у харчову плівку та залишаємо.

2. Картоплю, цибулю та куряче філе нарізаємо маленьким кубиком, цибулю також дрібно січемо ножом. Перемішуємо усі інгредієнти у мисці та додаємо спеції (сіль, перець, сухий часник та прованські трави). За бажання можна додати і інші овочі.

3. Тісто ділимо навпіл та відокремлюємо ще по невеликому шматочку для декору. Розкатуємо кожен шматок тіста, але не дуже тонко. Викладаємо начинку у тісто та додаємо близько 10 г вершкового масла та загортаємо краї горщика. З решти тіста формуємо прикраси для кришок.

4. Викладаємо горщики на попередньо застелене пергаментом деко швом донизу. Викладаємо косичку та коло на кожен горшочок, аби сформувати кришки. Ретельно змащуємо їх жовтком змішаним з молоком.

5. Ставимо горщики у попередньо розігріту до 180 градусів духовку на годину (режим верх-низ). Смачного!

Джерело: NV

 




Схожі новини: