Лінивий Наполеон. Простий рецепт улюбленого торта, на який потрібно всього три інгредієнти
1 лютого 2024 14:25
Готувати за таким рецептом — недовго, а результат сподобається, бо на смак це частування — не гірше за класичний Наполеон.
Наполеон — улюблений торт багатьох, проте процес його приготування доволі кропіткий, і, залежно від рецепта, забирає чимало часу. Розповідаємо про простий рецепт лінивого Наполеона, який на смак не гірший за класичний, але готується в рази швидше і простіше.
Інгредієнти
листкове бездріжджове тісто — 450 г
вершки — 400 мл (жирність — не менше 33%)
згущене молоко — 200 г
Спосіб приготування
Заморожене листкове тісто розморозьте і наріжте на смужки завширшки близько 1,5 см.
Розігрійте духовку. Випікайте смужки з тіста близько 12−15 хвилин за температури 190−200 градусів. Час випікання залежить від індивідуальних параметрів духовки та її потужності.
Для приготування крему потрібно збити вершки до пишної маси. Збивати найкраще міксером, починаючи з малих обертів і поступово їх підвищуючи. Потім додаємо згущене молоко і знову перемішуємо до утворення однорідної консистенції.
На цьому етапі до крему можна додати цукор, якщо є потреба — тут усе залежить від смакових уподобань.
У форму будь-якого розміру для випічки викладіть шар крему, зверху виклала смужки з тіста (попередньо їх потрібно остудити). Потім збираємо торт, чергуючи шар крему і шар тіста.
Дайте Наполеону час, щоб настоятися — найкраще його відправити в холодильник на ніч.
Джерело: NV