Не пройшов перевірку через поліграф ФСБ: зрадника з Дніпрорудного затримали у Львові

Переглядів: 301

8 лютого 2024 11:45

Не пройшов перевірку  через поліграф ФСБ: зрадника з Дніпрорудного затримали у Львові фото

26-річний житель охоронець шахти у Дніпрорудному пішов на співпрацю з окупаційною владою та добровільно влаштувався до псевдоправоохоронного органу, створеного на тимчасово окупованій території Михайлівської ОТГ Василівського району.

Докази протиправної діяльності зрадника зібрали оперативники кримінальної поліції ГУНП в Запорізькій області, Департаменту внутрішньої безпеки разом зі співробітниками відділення поліції № 3 Василівського райуправління поліції та УСБУ в Запорізькій області під процесуальним керівництвом Запорізької обласної прокуратури.

У червні 2022 року зловмисник добровільно обійняв посаду дільничного уповноваженого поліції відділу дільничних у справах неповнолітніх у так званому «отделе полиции № 3 (дислокация пгт Михайловка) УВД по г. Васильевка и Васильевскому району».

На обійманій посаді фігурант здійснював протиправну діяльність в інтересах держави-агресора, брав участь у розшуку та переслідуванні патріотично налаштованих жителів громади, а також проведенні незаконних обшуків за їх адресами, забезпечував охорону на своїй дільниці під час проведення незаконного референдуму щодо виходу Запорізької області зі складу України та входження до складу рф.

На початку лютого 2023 року зрадник не пройшов перевірку через поліграф ФСБ та був звільнений з посади. Через деякий час безробітний чоловік виїхав на підконтрольну Україні територію до родичів, де переховувався від правоохоронних органів, аби уникнути відповідальності за злочинну діяльність.

2 лютого правоохоронці затримали його у Львові та повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 7 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Санкція інкримінованої статті передбачає до 15 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої. Досудове розслідування триває.

Працівники поліції наголошують, що повідомити про прихильників «руського миру» можна через чат-бот «Воєнні злочини рф у Запорізькій області» за посиланням

Джерело: відділ комунікації поліції Запорізької області




Схожі новини: