У Запоріжжі затримано керівника одного з благодійних фондів, який підозрюється в організації незаконного перетину державного кордону

Переглядів: 1296

9 серпня 2024 16:05

У Запоріжжі затримано керівника одного з благодійних фондів, який  підозрюється  в організації незаконного перетину державного кордону фото
Затримання одного із підозрюваних

  У Запоріжжі правоохоронці затримали керівника благодійного фонду та його спільника за підозрою в організації незаконного перетину державного кордону для чоловіків призовного віку. За інформацією слідства, підозрювані оформляли фіктивне опікунство над особами з інвалідністю, щоб забезпечити виїзд за кордон.

  Як повідомили 8 серпня в ГУ Нацполіції та обласній прокуратурі, двоє чоловіків, віком 28 та 57 років, сприяли безперешкодному перетину кордону для військовозобов’язаних громадян. Вони використовували благодійний фонд, яким керував один із підозрюваних, для оформлення документів на фіктивне опікунство над людиною з інвалідністю, яка потребує лікування в країнах ЄС.
Військовозобов’язаний, прикриваючись супроводженням такої особи, міг безперешкодно перетнути кордон. Вартість такої "послуги" становила від 10 до 15 тисяч доларів.

  Підозрюваних затримали під час отримання першої частини домовленої суми — 5 тисяч доларів. Решту коштів військовозобов'язаний мав сплатити після проходження митного контролю.

  Фігурантам повідомлено про підозру у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішень службовими особами (ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 369-2 КК України). Їм загрожує до восьми років ув’язнення.

 

 




Схожі новини: