Будинки, лікарні та котельні - на скільки Запоріжжя вже готово до нового опалювального сезону

Переглядів: 174

14 вересня 2024 11:20

Будинки, лікарні та котельні - на скільки Запоріжжя вже готово до нового опалювального сезону фото

Запоріжжя готується до зими та можливих перебоїв з електропостачанням. Зокрема, закупає когенераційні установки.  

Нагадаємо, що когенерація - це енергоефективний процес, який передбачає одночасне виробництво електричної й теплової енергії. Когенераційні установки призначені для використання в промислових, комунальних та інших підприємствах.

Вже підготовано 89% теплового господарства готово до холодів. Нормою є показник від 80 до 90%. Тож, це дуже хороший результат, повідомила секретар Запорізької міськради Регіна Харченко.

На сьогодні виконано ремонтні роботи у 3788 житлових будинках, що складає 86% всього житлового фонду.

Обʼєкти соціальної сфери (школи, дитсадки, лікарні тощо) готові на 95%. Всі роботи заплановано завершити до жовтня цього року.

51 котельня вийшла з поточних ремонтів і готова до експлуатації;

Продовжують у Запоріжжі й роботу з встановлення когенераційних установок. Заплановано придбати 14 одиниць для 12 котелень Концерну «Міські теплові мережі».

Вже укладено договір на купівлю трьох, які будуть поставлені та підключені протягом листопада-грудня.

Партнери з Нідерландів готові надати ще три установки. Таким чином у Запоріжжі планують підключити шість установок до кінця поточного року.

Зазначимо, що для критичного виживання в осінньо-зимовий період Запорізькій області потрібно 100 МВт електроенергії. При тому, що нормальна потреба - 430-450 МВт. Але таких об'ємів немає і не буде, адже росіяни не припиняють завдавати ударів по енергетичних об'єктах. Саме тому влада шукає додаткові джерела генерації електроенергії.




Схожі новини: