Прикордонники викрили ще один канал незаконного виїзду чоловіків з України на кордоні з Молдовою.

Переглядів: 395

15 липня 2024 17:37

Прикордонники викрили ще один   канал незаконного виїзду чоловіків з України на кордоні з Молдовою. фото
Прикордонна поліція затримала одного підозрюваного у незаконному переправленні

Прикордонна поліція Молдови затримала чоловіка, причетного до організації схеми незаконної міграції громадян України до країн ЄС, повідомляє News Maker.md, передає Укрінформ.

 За інформацією правоохоронців, затриманий є членом злочинного угруповання, яке організовувало нелегальну міграцію українських чоловіків через Молдову до країн ЄС. З 20 по 21 червня 15 мігрантів незаконно перетнули молдовський кордон у рефрижераторі, заплативши угрупованню по $8 тисяч кожен. Потім підозрюваний на своєму автомобілі перевіз п'ятьох осіб до Кишинева.

 25 червня двоє громадян України звернулися до КПП Скулени та розповіли про свій нелегальний перетин кордону.

 Прикордонна поліція затримала одного підозрюваного у незаконному переправленні, 29-річного громадянина Молдови, який наразі перебуває під домашнім арештом. Розслідування триває, і правоохоронні органи продовжують шукати всіх причетних до цієї справи.

 Як повідомляв Укрінформ, у Державній прикордонній службі України заявили, що в Одеській області стався напад на прикордонний наряд. 14 липня увечері прикордонники зупинили транспортний засіб, у якому перебували четверо військових та водій. Двоє з них вдалися до втечі, а один здійснив напад на прикордонника. Для захисту свого життя прикордонник застосував зброю, внаслідок чого порушник загинув.

 15 липня працівники Державного бюро розслідувань відкрили кримінальне провадження за фактом загибелі військовослужбовця, який намагався нелегально перетнути кордон з Молдовою.

 

 

 




Схожі новини: