Досягнули максимуму за 10 років: що відбувається в Україні з цінами на популярний овоч

Переглядів: 719

7 вересня 2024 10:26

Досягнули максимуму за 10 років: що відбувається в Україні з цінами на популярний овоч фото

Овочі перевищують 10-річний ціновий максимум

Ціни на картоплю в Україні досягли найвищого рівня за 10 років

За інформацією керівника відділу маркетингу оптового ринку сільськогосподарської продукції "Шувар" Тетяни Попович, ціни на картоплю в Україні досягли максимального рівня за останні 10 років. Згідно з аналізом, ціни на картоплю на оптовому ринку "Шувар" у Львові становлять 10,5 грн/кг, що є найвищим значенням за останні 10 років.

Через зменшення пропозиції деяких овочів, таких як морква та білокачанна капуста, їхня ціна трохи зросла на початку осені.

"Середня ціна картоплі на оптовому ринку "Шувар" у Львові зараз 10,5 грн/кг. Це найвища позначка за останні 10 років. Торік у цей час ціна була 7,5 грн/кг, а у 2016 році, порівняння, у середньому 2,5 грн/кг", - зазначила Попович.

Прогнозується, що при масовому збиранні пізніх сортів овочів ціни можуть трохи знизитися, але ближче до листопада вартість овочів, таких як буряк, цибуля та капуста, може збільшитися на 10-15%, оскільки попит на них зазвичай зростає.

В основному, ціни на інші овочі, такі як буряк, морква та цибуля, залишаються стабільними, зокрема: буряк коштує 9,5 грн/кг, морква - 11 грн/кг, цибуля - 12,5 грн/кг.




Схожі новини: