У Дніпрі затримали підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон

Переглядів: 501

25 липня 2024 15:53

У Дніпрі затримали підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон фото
Затримання підозрюваного у вбивстві Ірини Фарвон

 Президент Володимир Зеленський повідомив, що сьогодні, 25 липня, у Дніпрі затримали підозрюваного у вбивстві професорки Львівської політехніки та колишньої народної депутатки Ірини Фаріон. Затриманому 18 років.

Про це глава держави написав у Telegram.

  "Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко щойно доповів мені про затримання підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон у Дніпрі. Затримано 18-річного юнака. Проводяться необхідні слідчі дії та експертизи. Я доручив міністру представити суспільству всі деталі", — зазначив Зеленський.

  Президент підкреслив, що операція із затримання була "дуже складною".

  "Протягом цих днів сотні фахівців Національної поліції України, СБУ та інших служб працювали над розкриттям цього злочину," — додав він.

  Голова МВС Ігор Клименко повідомив, що є достатньо доказів, щоб стверджувати, що саме затриманий стріляв у Ірину Фаріон.

  "Команда оперативників, слідчих, кримінальних аналітиків, експертів та інших поліцейських служб, а також співробітників СБУ, провела 139 годин безперервної роботи. Ми перевірили кожен куточок по маршруту відходу стрільця та обшукали близько 100 га лісу," — розповів Клименко у Telegram, детально описуючи пошуки.

  Врешті-решт підозрюваного вистежили і встановили його особу. Завдяки смарткамерам відеоспостереження його фіксували на всіх маршрутах.

  "Зараз затриманий у руках поліції. Важливо дізнатися всі деталі. Наразі слідство припускає, що стрілець був лише виконавцем. Більше інформації згодом," — додав Клименко.

Також він зазначив, що 18-річний юнак є мешканцем Дніпра. Під час підготовки до злочину він орендував щонайменше три квартири у Львові.




Схожі новини: