Ідеальний баланс кислого та солодкого. Смажене куряче філе з грибами та бальзамічним оцтом

Переглядів: 522

14 лютого 2024 11:44

Ідеальний баланс кислого та солодкого. Смажене куряче філе з грибами та бальзамічним оцтом фото

Щоб приготувати просту вечерю з куркою, не обов’язково володіти вибагливими кулінарними техніками чи мати багато інгредієнтів. Інколи вистачить лише сковороди.

Соус у цьому кремовому рецепті вражає ідеальним балансом кислотності та солодкості. Цибуля-шалот, часник і чебрець додають вишуканого аромату і смаку. Тонко наріжте куряче філе й обов'язково відбийте з обох сторін — так воно краще підсмажиться й ви зможете подати страву швидше.

Якщо під рукою немає курячого бульйону, можна замінити рідину на воду. Також необов’язково додавати чебрець — його можна замінити іншими ароматними травами, що більш доступні. Наприклад, чудово підійде сушений тим’ян чи базилік.

Рецепт курячого філе з грибами у вершковому соусі:

Інгредієнти:

450 г куряче філе

½ ч. л. солі

½ ч. л. меленого перцю

1/3 склянки борошна

3 ст. л. оливкової олії

220 г грибів, нарізаних скибочками

½ склянки тонко нарізаної цибулі-шалот

1 ст. л. часнику

2 ч. л. свіжого листя чебрецю

3 ст. л. бальзамічного оцту

¾ склянки курячого бульйону

50 г вершкового сиру

1 ч. л. діжонської гірчиці

Приготування:

Приправте розрізане та відбите кухонним молотком куряче філе сіллю та перцем. Помістіть борошно в неглибоку тарілку та обваляйте в ньому курку.

Підсмажте курку в розігрітій сковороді з оливковою олією до золотистої скоринки з обох боків (по 4−5 хвилин). Перекладіть на тарілку. Не витирайте сковороду.

Поверніть сковороду на середній вогонь. Додайте гриби та 2 столові ложки олії. Готуйте, приблизно 5 хвилин. Покладіть шалот, часник і чебрець. Готуйте, часто помішуючи, поки не з’явиться аромат і цибуля не стане прозорою, 2−3 хвилини.

Додайте оцет та готуйте приблизно 1 хвилину. Влийте бульйон, доведіть до кипіння на середньому вогні. Зменшіть вогонь, покладіть вершковий сир, гірчицю та спеції. Прогрійте ще хвилину та подавайте.

Доповніть куряче філе простим гарніром. Це можуть бути макарони, картопляне пюре чи навіть проста гречана каша.

Джерело: NV




Схожі новини: