Салат з курячим філе та овочами: рецепт корисної страви
15 лютого 2024 22:00
Легкий овочевий салат із хрумкою капустою, соковитими овочами, смаженою курячою грудкою, заправлений сметаною з гірчицею і лимонним соком, прикрасить будь-який стіл.
Інгредієнти
- грудка куряча 150 г
- сметана 3 ст. л.
- капуста білокачанна 150 г
- перець болгарський 1 шт.
- огірок свіжий 1 шт.
- часник 2 зубки
- сік лимона 1 ст. л.
- гірчиця діжонська 1 ст. л.
- петрушка свіжа 1 невеликий пучок
- перець чорний мелений
- сіль
- олія рослинна
1. Куряче філе наріжте тонкими скибочками, поперчіть і посоліть. На сильному вогні на розігрітій сковороді з олією обсмажте куряче філе з кожного боку по дві хвилини до готовності. Викладіть на паперовий рушник.
2. Капусту дрібно нашаткуйте.
3. Болгарський перець промийте, обсушіть. Очистьте від насіння і перетинок. Наріжте соломкою.
4. Огірок наріжте брусочками.
5. Часник очистьте і подрібніть.
6. Зелень петрушки дрібно наріжте.
7. Для заправки: в мисці з'єднайте сметану, часник, лимонний сік, гірчицю, петрушку, сіль і перець, перемішайте.
8.До салатника викладіть куряче філе, капусту, болгарський перець, свіжий огірок. Додайте заправку. Перемішайте.
Поради:
- Куряча грудка можна бути вареною.
- Капусту можна замінити будь-якою іншою зеленню.
- Додайте будь-які овочі на свій смак.
Час приготування: 50 хвилин
Харчова цінність на 100 г - 73 ккал