Арешт з альтернативою у 3 мільйони гривень: заступника голови Запорізької обласної ради відправили до СІЗО

Переглядів: 279

23 лютого 2024 18:00

Арешт з альтернативою у 3 мільйони гривень:  заступника голови Запорізької обласної ради відправили до СІЗО фото

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнила клопотання детектива НАБУ та застосувала до заступника голови Запорізької обласної ради запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення застави у розмірі 3 028 000 грн.

Як повідомляється на сайті ВАКС, у разі внесення застави на підозрюваного покладаються процесуальні обов’язки:

  •  прибувати до слідчих (детективів), прокурорів, слідчого судді, суду на першу вимогу;
  •  не залишати Запоріжжя без дозволу слідчого, прокурора, слідчого судді або суду;
  • повідомляти слідчого, прокурора, слідчого суддю чи суд про зміну свого місця проживання та/або роботи;
  •   утримуватися від спілкування із визначеними в ухвалі слідчого судді особами;
  •  здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України та в’їзд в Україну;
  •  носити електронний засіб контролю.

Строк дії запобіжного заходу – до 18 квітня 2024 року включно.

Нагадаємо, заступник голови Запорізької обласної ради підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 27 ч. 4 ст. 369 КК України.

Відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду", - говориться у повідомленні.

Нагадаємо,  що 19 лютого, як повідомляла Служба безпеки України,  в  результаті комплексних заходів на передачі хабара було викрито заступника голови облради, його помічника і місцевого депутата.

"За даними слідства, посадовці намагалися підкупити директора обласного медичного закладу.

За це очільник медустанови мав сприяти перемозі наперед визначених компаній у медичних закупівлях, а також вчиненню фінансових операцій вказаним медичним закладом в інтересах фінансових установ.

Правоохоронці викрили всіх трьох посадовців облради «на гарячому», одразу після передачі ними всієї суми неправомірної вигоди", інформувала СБУ. Варто зазначити, що сума хабара не називалася.

Заступник голови Запорізької обласної ради підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 27 ч. 4 ст. 369 КК України.

На світлинах затримання, які спецслужба розмістила на своїх ресурсах, неважко було впізнати заступника голови облради Владислава Куценка.

ЗМІ також повідомляли, що був затриманий і депутат облради, однопартієць і багаторічний товариш високопосадовця В'ячеслав Колесніков. Інформація щодо запобіжного заходу стосовно нього на сайті Вищого антикорупційного суду наразі відсутня.

20 лютого на сайті Запорізької обласної ради з'явилося повідомлення такого змісту: "19 лютого стало відомо про те, що НАБУ спільно з СБУ проводять слідчі дії відносно заступника голови обласної ради та депутата обласної ради.

Депутати мають перш за все діяти в інтересах мешканців громади, тому якщо будь-хто з них порушив Закон, то він має понести відповідне покарання. Перед законом всі мають бути рівні. Слідство триває. Чекаємо на результати".

Цікаво, що заступник голови облради нещодавно повернувся із США, де у складі офіційної делегації брав участь у проведенні Українського тижня у США. Ось як про результати його роботи повідомляв 14 лютого на сайті Запорізької обласної ради відділ комунікацій.

"Заступник голови обласної ради Владислав Куценко провів низку ділових зустрічей у США

Під час візиту до Сполучених штатів Америки, заступник голови Запорізької обласної ради Владислав Куценко провів декілька ділових зустрічей з представниками американського політикуму, а також взяв участь у низці міжнародних заходів, в тому числі був присутній на засіданні палати представників Конгресу США.

Також Владислав Куценко був запрошений на Національний Молитовний Сніданок, участь в якому брали політики, бізнесові та релігійні діячі з понад 140 країн світу, а також члени Конгресу США.

-Під час численних зустрічей, в тому числі порушував питання юридичної підтримки та допомоги біженцям з України, зокрема з Запорізької області, які через війну змушені були виїхати до США та інших країн світу. Запропонував низку реальних механізмів допомоги нашим співвітчизникам за кордоном. Крім того, на кожній зустрічі, рівно як і колеги, говорив про нинішню ситуацію в Україні. Вважаю, що ми маємо доносити цю інформацію до наших іноземних партнерів щоденно. Адже, судячи з останніх новин, – нас таки чують, - зазначив Владислав Куценко.

Він також долучився до українського молитовного сніданку за участі української делегації, що вже у 18-те проводився у Вашингтоні, відвідав Бібліотеку Конгресу США та Джорджтаунський університет".

...Життя таке непередбачуване і буремне - не встиг Владислав Куценко повернутися з закордонної поїздки, а  вже 19 лютого до нього завітали силовики.

 




Схожі новини: