Україна планує провести глибоку реформу законодавства щодо управління арештованими активами.

Переглядів: 443

9 липня 2024 21:39

Україна планує провести глибоку реформу законодавства щодо управління арештованими активами. фото
Фото з інтернету

Україна планує провести глибоку реформу законодавства щодо управління арештованими активами. Про це заявила керівниця Агентства з управління активами Олена Дума під час спільної події з провідними юристами.

 Учасники зауважили, що практика ЄС виключає передачу арештованих або конфіскованих активів конкурентам. Крім того, часто порушуються права власності інших акціонерів, коли держава блокує 100% активів, які часто розподілені між ними та особами під санкціями. На прикладі був наведений випадок "Моршинської" та інших компаній, події навколо яких суперечать міжнародним і європейським стандартам.

 Також Олена Дума заявила про створення постійної діалогової платформи між Агентством з управління активами та провідними юристами для вдосконалення законодавства з санкційної політики.

 Крім того, в Агентстві з управління активами вважають можливим за європейським зразком створити реєстр управителів з числа міжнародних авторитетних інвесторів, включаючи іноземні компанії з управління капіталами або активами.

 Олена Дума заявила, що зараз немає перешкод для їх участі в управлінні, і Агентство з управління активами очікує такі компанії.




Схожі новини: