Неймовірний подарунок: святковий концерт запорізьких артистів зібрав аншлаг

Переглядів: 441

6 березня 2024 21:30

Неймовірний подарунок: святковий концерт запорізьких артистів зібрав аншлаг фото

Яскравим мистецьким подарунком до Міжнародного жіночого дня  став концерт академічного симфонічного оркестру «Весна. Париж. Кохання».

Його прем’єра  з аншлагом пройшла 5 березня у Запорізькій обласній філармонії. За диригентським пультом – лауреат міжнародних конкурсів, улюбленець публіки Дмитро Мітнік.

Через повітряну тривогу концерт довелося затримати майже на годину, причому її оголосили, коли глядачі вже зайняли свої місця в залі і концерт мав розпочинатися.

Але незламні шанувальники талановитих музикантів оркестру і вокалістів філармонії терпляче чекали відбою. І дочекалися! А нагородою їм, звісно, став неймовірний святковий концерт.

Музика французьких композиторів минулого і сучасності брала слухачів за серце і душу. У програмі прозвучало майже 20 композицій, і кожна, без перебільшення,  - хітова!

Публіка насолоджувалася  шедеврами Шарля Азнавура, Джо Дассена, Володимира Косма, Джанні Ферріо, Маргарет Монно, Луїса Бонфа, Жюля Масне, Тото Кутуньо та Мішеля Леграна.

Цікаву інформацію про твори та композиторів розповідали ведучі — чарівна Світлана Холод та елегантний Микола Петюк.

Як завжди, вражали віртуози -  заслужені артисти України Ілона Турчанінова (фортепіано), Віталій Солом’янчук (вібрафон) та Володимир Мєдвєдєв (саксофон), лауреати міжнародних конкурсів Андрій Мамчур (скрипка) та Іван Левченко (саксофон), Дмитро Княжицький (труба), Роман Чекалін (тромбон), Тарас Пацернюк (флюгергорн) та Сергій Новіков (най). Подякою музикантам були “Браво!”, яке лунало після кожного виступу, та гучні оплески.

До речі, на численні прохання меломанів, як зазначила Світлана Холод, в програму святкового концерту включили фрагмент рок-опери Рікардо Кочьянте «Нотр Дам де Парі». У виконанні Володимира Мєдвєдєва прозвучала «Інтродукція та пролог».

А неймовірна композиція «Белль» з ще однієї не менш відомої опери - «Собор Паризької богоматері» прозвучала у виконанні оркестру та тріо солістів - Івана Левченка, Романа Чекаліна і Володимира Мєдвєдєва.

Слухачі були у захваті від виступів вокалістів - Юлії Якси, Анастасії Литвин та Юлія Гаврилова. Юлія та Юлій дуетом виконали хіти, які пройшли випробування часом - Д. Ферріо «Пароле» та М. Леграна «Вічне кохання».

Дует провідної солістки філармонії та артиста розмовного жанру, який є ведучим на джазових концертах та мистецьких заходах у камерній залі, народився у минулому році і варто зазначити, що публіка відразу полюбила тандем талановитих виконавців.

Кодою цього чудового концерту стало виконання композиції Джо Дассена “Салют» музикантами симфонічного оркестру і його неперевершеними яскравими солістами.

І артисти, і слухачі вдячні нашим титанам з Сил оборони, які дають можливість музикантам готувати концерти, а їх шанувальникам — отримувати неймовірні позитивні емоції у цей важкий для нас усіх час.

Враження глядача

Наталія Кузьменко, голова Запорізької обласної організації НСЖУ:

"Коли в черговий раз йдеш на концерт у рідну філармонію, завжди очікуєш якогось дива. І кожен раз очікування збуваються. Але концерт французської музики визвав просто культурний шок!!! Настільки несподівано, по-новаторськи, прозвучали легендарні хіти, що іноді перехоплювало дихання, і крила романтики і любові піднімали глядачів до неймовірних небес творчості.

Солісти і оркестр просто заволоділи серцями та душами присутніх, що на очах у всіх блищали сльози радості від естетичної насолоди. Квінтет різних інструментов у фіналі просто здвинув гори печалі та суму і відкрив дорогу радісним почуттям, вірі в найкраще та перемогу!

Особисто я так голосно кричала "браво" із всім залом, що вже другий день не взмозі розмовляти... від щастя та задоволення. Нам всім пощастило, що ми живемо в епоху таких геніальних величних майстрів сцени.

Велика подяка всім причетним до такого СВЯТА, Ірині Едуардівні за такі неймовірні концерти, які допомагають жити і працювати запоріжцям".

***

Наступний святковий концерт у Запорізькій обласній філармонії відбудеться 8 березня о 17 годині. Музичний подарунок для жінок  - прем’єру концертної програми «Тобі, чарівній» -  підготували творчі колективи і артисти філармонії.

В програмі – хіти класичної музики, запальний джаз, естрадні шлягери та вокально-хореографічні композиції зі скарбниці національної спадщини.

Свою майстерність, незабутні емоції та святковий настрій чарівним жінкам та їх супутникам подарують джаз-бенд «Music men» (керівник Юрій Крюков) та академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці» (керівник - заслужений артист України Сергій Черногор), провідні солісти Микола Квєтков, Юлія Якса, Вікторія Шестакова, Анастасія Литвин, Аліна Сліта, Діана Остапчук, Ігор Спориш. Концертмейстери – Світлана Зеленська, Олена Бекетова, Ольга Семенець та Артур Остапчук. Приходьте за гарним настроєм!

Фото: Запорізька обласна філармонія і Сергій Лавров




Схожі новини: