Взяли полонених і просунулись на кілька десятків кілометрів: один з командирів РДК розповів про рейд у Бєлгородську область

Переглядів: 217

14 березня 2024 18:50

Взяли полонених і просунулись на кілька десятків кілометрів: один з командирів РДК розповів про рейд у Бєлгородську область фото

Добровольці Російського добровольчого корпусу (РДК) відновили рейди у Бєлгородській області, полонених окупантів вони передали Україні. Про це йдеться у заяві начальника штабу РДК Олександра Фортуни, опублікованій на каналі Можем объяснить у четвер, 14 березня.

За словами Фортуни, російські повстанці просунулися «на кілька десятків кілометрів» всередині території РФ й взяли полонених. Він додав, що операція готувалася кілька місяців, а в боях беруть участь загони, які повернулися з Авдіївського напрямку.

У Telegram-каналі також зазначили, що начальник штабу РДК відмовився називати кількість полонених росіян, але додав, що їх віддали Україні для поповнення обмінного фонду. Щодо втрат, то, за його словами, у РФ вони є «і в живій силі, і в техніці».

Він також відреагував на заяви російської пропаганди про те, що добровольчі загони є нібито «тік-ток армією». Повстанець з позивним Фортуна зауважив, що «було б складно зробити настільки ефективні тік-ток війська».

У РДК додали, що мають різні сценарії на різних етапах підготовки. Так Фортуна анонсував нові рейди на російських територіях.

Рейди повстанців на територію РФ

12 березня розпочався новий рейд російських добровольців на територію РФ. Три підрозділи, в яких воюють громадяни РФ, — легіон Свобода Росії, Російський добровольчий корпус (РДК) і Сибірський батальйон — перетнули кордон із Росією і заявили про початок операції зі «звільнення РФ від диктатури». Вона проходить у Бєлгородській і Курській областях РФ і супроводжується масованими атаками дронів.

Увечері 12 березня в РДК заявили про повторний захід у РФ для «наближення смерті» Путіна і всього «кремлівського режиму».

Зі свого боку міноборони країни-агресора поширює фейки про «знищення 234 українських диверсантів» у Бєлгородській і Курській областях.

12 березня легіон Свобода Росії заявив, що взяв під контроль частину селища Тьоткіно Курської області, просування триває. ASTRA з посиланням на джерело повідомило, що щонайменше четверо російських військовослужбовців загинули, ще дев’ятеро дістали поранення внаслідок масованих атак безпілотниками і рейдів добровольців 12 березня.

Російський диктатор Володимир Путін в інтерв'ю пропагандистам прокоментував рейд добровольців. Він назвав його спробою зірвати «вибори» в РФ і «отримати козир» на «можливих переговорах».

Джерело: NV




Схожі новини: