Пампушки з часником: рецепт приготування
27 березня 2024 21:00
Що може бути кращим, ніж борщ із пампушками з часником.
Пампушки з часником – це не просто смачний додаток до борщу, а справжня розкіш для смакових рецепторів.
Кулінарна блогерка Крістіна Брзак поділилася рецептом приготування надзвичайно смачних і пухких пампушок з часником.
Інгредієнти
борошно - 370 г
цукор - 30 г
сіль - 10 г
дріжджі свіжі - 20 г
молоко - 180 мл
масло вершкове - 130 г
яйце - 3 шт.
часник - 2-3 зубки
кріп за смаком
Приготування
В теплому молоці розчиніть дріжджі. У великій мисці змішайте борошно, цукор і сіль. Додайте 60 г мʼякого вершкового масла та 1 яйце і 1 жовток. Замішайте до утворення м'якого тіста. Якщо воно занадто липке, можна додати трохи борошна.
Залиште його відпочити протягом 1 години. Розділіть тісто на 10-12 рівних частин і сформуйте кульки. Помістіть булочки до форми для випікання і залиште ще на 40 хвилин. Змішайте 30 мл молока та 1 яйце. Змастіть цією сумішшю пампушки. Розігрійте духовку до 180°C і випікайте протягом 30 хвилин.
Поки пампушки випікаються, розтопіть 70 г масла, додайте дрібно нарізаний часник, кріп і сіль за смаком. Після випікання пампушок змастіть їх цією сумішшю.
Пампушки з часником – це не просто страва, а справжній шедевр української кулінарії.
Час приготування - 2 години
Харчова цінність на 100 г - 299 ккал
Готово.