Плов овочевий: рецепт для тих, хто постить
28 березня 2024 20:25
Овочевий плов – це ситна й корисна страва, яку можна приготувати в піст.
Вона готується винятково без м'яса. Рис використовуйте на свій смак, також вам знадобиться ріпчаста цибуля, морква, солодкий перець, помідори, часник і приправи.
Інгредієнти
рис 1 скл.
вода 2 скл.
цибуля ріпчаста 1 шт.
морква 1 шт.
перець болгарський
1 шт. помідори свіжі
2 шт. часник
3 зубки куркума
1 ч. л. перець чорний мелений
сіль
олія
Очистьте цибулю та моркву. Видаліть насіння з перцю. Наріжте цибулю невеликими кубиками, моркву і перець – довгими брусочками. Помідори – шматочками.
Рис ретельно промийте великою кількістю води.
В каструлі з товстим дном злегка обсмажте на олії моркву й цибулю. Викладіть перець і помідори. Посоліть, посипте перцем, куркумою. Перемішайте та обсмажте ще дві хвилини. Насипте рівним шаром рис на овочі. Встроміть часник і залийте акуратно по стінці каструлі гарячою водою.
Тушкуйте під закритою кришкою на повільному вогні до готовності рису приблизно 10-15 хвилин. Зніміть з вогню та залиште плов під закритою кришкою на 15 хвилин. Перед подаванням на стіл страву перемішайте.
Поради:
За бажанням додайте консервований зелений горошок або кукурудзу.
Для приготування плову можна використовувати сковороду з товстим дном.
Джерело: ТСН