Томатний тіні. Як приготувати пікантний варіант знаменитого напою
5 квітня 2024 12:45
Один із найпопулярніших сучасних коктейлів — Брудний мартіні. У цьому простому напої додається трохи пікантного оливкового розсолу, який робить кожен ковток несподівано освіжаючим.
Якщо ви любите прикрашати свій коктейль оливкою, вам сподобається цей літній варіант пікантного напою.
Помідори проти оливок
Замість оливкового розсолу цей мартіні набуває насиченого смаку та яскравого кольору завдяки помідорам. Для тих, хто скептично налаштований, уявіть цей коктейль як чисту і свіжу версію Кривавої Мері. Ботанічні аромати джина напрочуд добре поєднуються з помідорами, нагадуючи як фруктові, так і листові відтінки, пише delish.
Інгредієнти на 2 порції
60 мл сухого вермуту
15 мл томатної пасти
Кошерна сіль
Лід
120 мл джину
Міні-помідори та свіже листя базиліку для подачі
Приготування
За потреби помістіть 2 келихи для мартіні в морозильну камеру, щоб вони охолодилися.
У ємності з кришкою змішайте сухий вермут, томатну пасту та дрібку солі. Щільно закрийте кришкою та енергійно струсіть до отримання однорідної суміші приблизно 30 секунд.
У шейкері, наповненому льодом, змішайте джин та 60 мл томатно-вермутної суміші. Щільно закрийте кришкою і енергійно струшуйте, поки шейкер не охолоне зовні, приблизно 20 секунд.
Розлийте коктейль у келихи, прикрасьте томатами чи оливками та подавайте.
Джерело: NV