Підбір роботи і отримання ваучера: які сервіси та послуги переселенці можуть отримати у службі зайнятості Запорізької області

Переглядів: 273

18 квітня 2024 10:00

Підбір роботи і отримання ваучера: які сервіси та послуги переселенці можуть отримати у службі зайнятості Запорізької області фото

Станом на 1 квітня 2024 року на обліку в центрах зайнятості Запорізької області перебуває 1038 зареєстрованих безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб. Більшість з них – особи з тимчасово окупованих територій Запорізької – 838, Донецької – 115, Луганської – 34 та Херсонської – 22 областей.

Про це повідомляє Запорізький обласний центр зайнятості.

Державна служба зайнятості пропонує ряд сервісів та послуг, спрямованих на сприяння у працевлаштуванні внутрішньо переміщених осіб на новому місці. Це, зокрема – підбір роботи, профорієнтаційні послуги, отримання ваучера на навчання, тощо.

Впродовж січня-березня 2024 року комплекс різноманітних послуг та матеріального забезпечення в Запорізькій службі зайнятості отримала 2531 внутрішньо переміщена особа, з-поміж них 1456 мали статус безробітного.

Впродовж 1 кварталу особи з числа ВПО отримали наступні послуги:

  • 1230 – були охоплені профорієнтаційними послугами;
  •  232  - отримали роботу;
  •  16  -  проходили профнавчання з метою отримання нової професії або підвищення кваліфікації за вже здобутою професією;
  •  101  -  брали участь в громадських та суспільно корисних роботах (тимчасових роботах в умовах воєнного стану);
  • 20  - безоплатно отримали від служби зайнятості ваучер на навчання для підвищення свого професійного рівня;
  •  3 – отримали мікрогранти для створення або розвитку власної справи.

За сприяння служби зайнятості роботу знайшли медичні працівники, службовці, бухгалтери, продавці, касири, слюсарі, водії автотранспортних засобів, електромонтери, адміністратори.

А також певна кількість безробітних працевлаштовані на некваліфіковані роботи: охоронник, вантажник, прибиральник приміщень, молодша медична сестра, укладальник-пакувальник та інші.

«За програмою компенсації роботодавцю витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні 117 роботодавців Запорізького регіону отримали виплати за працевлаштування 256 осіб з числа ВПО», - розповіла директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік.

Додаткову інформацію можна отримати Contact-центрі ЗОЦЗ за номером 0 800 33 67 28 або на  Телеграм-каналі Запорізької служби зайнятості.




Схожі новини: