Смачні сувеніри та перекус в дорогу: яку їжу можна брати з собою в літак

Переглядів: 163

27 квітня 2024 16:15

Смачні сувеніри та перекус в дорогу: яку їжу можна брати з собою в літак фото

Мандрівникам, що зібралися подорожувати літаком, варто знати, що правила безпеки на авіатранспорті забороняють перевозити деякі продукти харчування або обмежують дозволену кількість.

Щоб перекусити в аеропорту перед тим, як сісти в літак, зазвичай доведеться викласти кругленьку суму, бо ціни там суттєво вище, ніж у звичайних кафе та магазинах. Тому задля економії мандрівники часто намагаються взяти з собою їжу в дорогу або ж везуть додому смачні згадки про подорож. 

Про те, які продукти без проблем пройдуть через сканери безпеки в аеропорту, а що варто залишити вдома, розповіло видання The Sun.

Яку їжу брати в літак – дозволені та заборонені продукти

Якщо служба безпеки вирішить, що ви намагаєтеся провести небезпечні або недозволені речі, то їх конфіскують. До того ж це призведе до втраченого часу, затримок та стресу. Тому перед поїздкою варто переконатися, що ваш багаж відповідає правилам.

В ручній поклажі до літака можна проносити:

  • печиво та сендвічі;
  • фрукти та овочі;
  • тверді сири;
  • інші тверді харчові продукти, які не заборонені митними правилами країни призначення.

Обмеження перш за все стосуються так званих рідких продуктів, до яких відносяться не тільки напої, а саме:

  • банки з джемом, сиропом, медом або соусами;
  • консерви, які містять будь-яку кількість рідини (наприклад, рибні консерви або маслини);
  • йогурти;
  • супи.

За правилами авіаперевезень, всі рідкі продукти повинні бути у контейнерах об’ємом не більше 100 мл, а загальна їх кількість не може перевищувати одного літра рідини. Додатково всі контейнери необхідно покласти в окремий прозорий герметичний пакет і під час перевірки багажу тримати його в руках.

До цього ж пакета необхідно помістити й шоколадні цукерки з рідкою начинкою, але їх об’єм під час перевірки враховуватися не буде.

Ще один момент, який варто враховувати – наскільки вживання вашої улюбленої їжі може завадити комфортному перебуванню на борту інших пасажирів. Тож надто ароматні продукти (наприклад, м’які сири з пліснявою або їжу з великою кількістю прянощів) краще здати в багаж.

Перевезення їжі в літаку – винятки з правил

Якщо у пасажира є медичні або дієтичні потреби, які потребують перевезення більшого об’єму рідини, служба безпеки може зробити виняток з правил. Але для підтвердження такої необхідності доведеться надати відповідні документи, наприклад, медичний висновок або рецепт лікаря. Щоб переліт пройшов без зайвого клопоту, варто уточнити можливість перевезення необхідних продуктів у довідковій службі аеропорту заздалегідь.

Ще одне виключення під час авіаперевезень родиться для дітей віком до двох років. Батьки можуть брати для них дитяче харчування у повному необхідному обсязі, але всі продукти для дитини мають бути упаковані в окрему сумку.




Схожі новини: