Рум’яно-соковиті реберця: як приготувати смачну страву в духовці

Переглядів: 309

16 травня 2024 14:35

Рум’яно-соковиті реберця: як приготувати смачну страву в духовці фото

Запечені у духовці м’ясні вироби дуже ефектно виглядають на тарілці.

Запечені у духовці реберця – це неймовірно смачно!

Реберця можна готувати, використовуючи безліч найрізноманітніших інгредієнтів: свіжі овочі, картоплю, мед, гірчицю, часник, гострий перець або спеціальні пекучі спеції, що надаватимуть страві пікантності. Часто реберця також поливають соусами та пастами, або навіть коньяком.

Готові підсмажені м’ясні вироби ефектно виглядають на тарілці, а домочадці або гості за святковим столом з нетерпінням очікуватимуть можливості покуштувати страву.

Свинячі реберця в духовці з медом

Свинина (реберця) - 1 кг

Кетчуп - 4 ст.л.

Рослинна олія - 2 ст.л.

Соєвий соус - 4 ст.л.

Гірчиця - 1 ст.л.

Мед - 2 ст.л.

Перець червоний мелений - за смаком

Перець чорний мелений - за смаком

У миску покласти мед, гірчицю, кетчуп, соєвий соус, рослинну олію та чорний і червоний мелений перець. Розмішати маринад.

Замаринувати реберця і покласти в холодильник на 3-4 години.

Викласти реберця на деко й полити залишками маринаду. Відправити деко в розігріту до 170°С духовку на 30 хвилин.

Запечені ребра у червоному вині

Свинячі реберця - 700 г

Цукор - 100 г

Вино червоне - 200 мл

Оцет яблучний - 50 мл

Томатний соус - 2 ст. л.

Томатна паста - 2 ст. л.

Сіль, перець - за смаком

Духовку розігріти до 180°С. Ребра промити й висушити паперовими рушниками.

Помістити ребра в форму для запікання і натерти їх з кожного боку сіллю та меленим перцем. Додати в форму 150 мл води, накрити форму фольгою й відправити в духовку на 1 годину при температурі 150°С.

Приготування винного соусу. У посудину з товстим дном влити вино, оцет, всипати цукор і трохи перцю. Також додати томатний соус і томатну пасту, добре перемішати й варити на повільному вогні 15 хвилин. Соус повинен стати повністю однорідним, приємного бордового кольору.

Вийняти форму з реберцями із духовки, зняти фольгу. Змастити реберця зверху та з боків підготовленим соусом і відправити в духовку ще на 30 хвилин при температурі 180°С.

Баранячі реберця, запечені з лимоном

Баранячі реберця - 1 кг

Лимони - 3 шт.

Сіль - за смаком

Перець чорний мелений - за смаком

Ребра помити й розрізати, але не до кінця. Лимони порізати. Прокласти реберця шматочками лимона. Посолити та поперчити.

Викласти реберця у рукав для запікання. Решту шматочків лимонів покласти так само в рукав. Проколоти рукав у декількох місцях, добре зав'язати й відправити випікатися на одну годину в духовку при температурі 200°С.

Свинячі реберця, запечені в яблуках

Олія - 50 мл

Мед - 50 мл

Яблуко - 4 шт.

Ребра свинячі - 1,5 кг

Лимон - 1 шт.

Спеції – за смаком

З яблук видалити серцевину, порізати на шматочки й викласти на дно форми.

Мед нагріти до закипання з рослинною олією та соком одного лимона.

Ребра відокремити один від одного, промити. Посолити та поперчити. Залити медовою заливкою. Добре перемішати в ній реберця.

Викласти реберця на яблука, залити медовою заливкою. Відправити в духовку на 40 хвилин, запікати при температурі 200°С. Впродовж запікання двічі відкривати духовку й поливати реберця медом.

Джерело: УНІАН




Схожі новини: