Смачне вівсяне печиво: класичний рецепт з вівсяних пластівців, без борошна, з бананом

Переглядів: 367

16 травня 2024 21:10

Смачне вівсяне печиво: класичний рецепт з вівсяних пластівців, без борошна, з бананом фото

Як приготувати смачне вівсяне печиво.

Вівсяне печиво приготоване вдома, самостійно – розсипчасте, м'яке та ніжне на смак. Воно підходить як для перекусу з молоком або кефіром, так і для вечірнього чаювання.

Класичний рецепт вівсяного печива

Інгредієнти:

вівсяні пластівці – 250 г

борошно – 200 г

вершкове масло – 200 г

цукор – 100 г

яйце – 1 шт.

кориця – 1 ч. л.

розпушувач – 1/2 чайної ложки.

Для приготування печива вівсяні пластівці краще брати дрібного помелу. Можна подрібнити їх у блендері.

Приготування класичного вівсяного печива:

Збийте блендером розм’якшене вершкове масло з цукром, щоб маса стала пишною.

Додайте вівсяні пластівці та просіяне борошно, вбийте яйце. Додайте розпушувач і корицю.

Все ретельно перемішайте. Тісто має бути липким і трохи розсипчастим.

Якщо потрібно, додайте ще кілька ложок розтопленого вершкового масла. Зберіть тісто в кулю.

Вимісіть ще раз добре і розділіть тісто на 16 частин.

Зробіть кульки розміром приблизно з волоський горіх і викладіть їх на деко, застелене пергаментом або силіконовим килимком. Притисніть кульки злегка пальцями.

Випікайте печиво до золотавого кольору в духовці протягом 30 хвилин за температури до 180 ⁰С.

Вівсяне печиво без борошна

 Інгредієнти:

вівсяні пластівці дрібного помелу – 200 г

яйце – 2 шт.

цукор – 100 г

кукурудзяний крохмаль – 2 ст. л.

розпушувач – 1 ч.л.

сіль – 1/3 ч. л.

олія – 100 мл

ванільний цукор – 10 г

Приготування вівсяного печива без борошна:

Змішайте за допомогою віничка яйця з цукром.

Вівсяні пластівці перебийте до стану дрібної крихти. В окремій мисці змішайте перемелені пластівці,  крохмаль, розпушувач і сіль.

Додайте суміш сухих інгредієнтів до яєць з цукром і ретельно перемішайте.

До тіста додайте також ванільний цукор, олію та ще раз перемішайте.

Сформуйте кульки, викладіть їх на застелене пергаментом деко, злегка приплюсніть.

Випікайте печиво 20 хв за температури 180 градусів.

Вівсяне печиво з бананом

Інгредієнти:

вівсяні пластівці – 300 г (1,5 склянки)

банани – 2 шт.

мед – 1,5 ст. л.

волоські горіхи – 1/4 скл.

харчова сода – 1/2 ч. л.

кориця – 1/2 ч. л.

Приготування вівсяного печива з бананом:

Стиглі банани потрібно розім'яти виделкою.

Додайте подрібнені вівсяні пластівці, подрібнені волоські горіхи, корицю.

Соду погасіть кількома краплями лимонного соку, додайте до загальної маси. Все перемішайте та залиште на 20 хвилин настоятися.

Викладіть печиво на застелене пергаментом деко. Найкраще це робити мокрими руками.

Випікайте за 200 градусів 15-20 хвилин до золотавого кольору і приємного аромату. 

Джерело: ТСН




Схожі новини: