Сподобається навіть дітям: рецепт запіканки з кабачків і картоплі
17 травня 2024 22:30
Така запіканка, яка готується шарами, як лазанья, чудово підходить як друга страва, а завдяки наявності яєць і сиру її можна подавати і як основну страву.
Кабачки та картопля під пармезаном — це чудова ідея подати на стіл смачну другу страву на основі овочів. Кабачки і молода картопля поєднуються з яйцями і моцарелою в буянні ароматів, посилених листям базиліку. Рецептом поділилися на сайті Cucchiaio.
Кабачки та картопля з пармезаном
Інгредієнти:
- 500 г кабачків;
- 500 г молодої картоплі;
- 400 г моцарели;
- 100 г пармезану;
- 4 яйця;
- 1 пучок свіжого базиліку;
- оливкова олія, сіль, перець.
Щоб приготувати кабачки та картоплю під пармезаном, почніть з овочів. Картоплю очистіть, наріжте тонкими скибочками і, щоб вона не почорніла, занурте її в миску, повну води. Обріжте кабачки, наріжте їх смужками і підсмажте кілька хвилин на гарячому грилі. Злийте воду з картоплі, потім збийте в мисці яйця з дрібкою солі та перцю і наріжте моцарелу кубиками.
Помістіть пармезан у злегка змащену олією форму для запікання розміром приблизно 18х28 см. Почніть із першого шару картоплі, продовжіть шаром кабачків і одним шаром моцарели.
Посипте невеликою кількістю пармезану і приправте рваним листям базиліку. Зверху вилийте трохи збитих яєць, потім знову повторюйте шари, поки у вас не закінчаться овочі. Закінчіть шаром моцарели та пармезану.
Готуйте в розігрітій до 180°С духовці 1 годину 30 хвилин, увімкнувши гриль на останні 5 хвилин приготування до отримання золотистої скоринки. Дістаньте кабачки і картоплю під пармезаном із духовки і дайте їм постояти 10 хвилин перед подачею на стіл.