Українське судно Verbena було атаковане єменськими хуситами

Переглядів: 498

14 червня 2024 16:19

Українське судно Verbena було атаковане єменськими хуситами фото

Невелике вантажне судно загорілося після влучання крилатих ракет під час плавання в Аденській затоці, що стало другим значним інцидентом за два дні, свідчачи про нову хвилю атак хуситів, пише Bloomberg.

За даними Об'єднаного морського інформаційного центру, напад на суховантаж «Вербена» під прапором Палау, який належить Україні та експлуатується Польщею, стався приблизно за 98 миль (158 км) на схід від Адена в Ємені. Наразі тривають роботи з ліквідації наслідків аварії. Одна людина отримала поранення, і літак з есмінця ВМС США «Філіппін Сі» (CG 58) евакуював пораненого моряка для надання медичної допомоги.

Другий корабель, Seaguardian, також зазнав нападу в Червоному морі.

Раніше в четвер «Вербена» перетнула Аденську затоку, але продовжувала йти далі, як свідчать дані відстеження суден. Під час нападу з Seaguardian не надходило жодних сигналів, що може свідчити про те, що судно вимкнуло свій транспондер під час проходження повз єменське узбережжя.

Речник хуситів у телевізійній заяві взяв на себе відповідальність за обидва напади.

З кінця минулого року напади єменських хуситів на судна в Червоному морі стали регулярним явищем, що призвело до скорочення судноплавства приблизно на 70% порівняно з початком грудня. Угруповання заявляє, що обирає судна мішенню у відповідь на війну між Ізраїлем і ХАМАСом.




Схожі новини: