СБУ затримала на хабарях заступника начальника Головного управління Державної податкової служби у Києві.

Переглядів: 374

12 липня 2024 13:19

СБУ затримала на хабарях заступника начальника Головного управління Державної податкової служби у Києві. фото
СБУ затримала одного з головних податківців Києва на хабарі

  Служба безпеки України викрила виконуючого обов'язки заступника начальника Головного управління Державної податкової служби у м. Києві на корупційних діях, повідомляє спецслужба.

 Посадовець вимагав неправомірну вигоду від столичних підприємців. Задокументовано, як він отримував хабарі від директора київської компанії, що займається гуртовою торгівлею паливом. За грошову «винагороду» чиновник обіцяв надати ліцензії на продаж пального.

 Для комунікації з підприємцем та передачі хабаря посадовець залучив свого знайомого. СБУ задокументувала отримання чиновником першої частини неправомірної вигоди та затримала його разом із посередником під час передачі другого «траншу». Обом затриманим оголошено підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди службовою особою).

  Наразі вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу. Проводяться слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх винних осіб.

 Зловмисникам загрожує до 10 років ув'язнення з конфіскацією майна.

 Згідно з розподілом обов’язків у Головному управлінні ДПС у м. Києві, виконувачем обов’язків заступника начальника зазначений Дмитро Нефьодов.

 




Схожі новини: