Україна отримала велику партію зброї від Німеччини

Переглядів: 473

15 липня 2024 22:33

Україна отримала велику партію зброї від Німеччини фото
Партія зброї для України від Німеччини

Влітку Німеччина таємно передала Україні велику партію військової допомоги, включаючи десятки одиниць бронетехніки, повідомляє видання Merkur

За даними, наприкінці червня – на початку липня Берлін відправив до Києва значний військовий пакет, до якого увійшли 39 танків і БМП, поставлених німецькою оборонною промисловістю та Бундесвером.

Минулого тижня Україна отримала з Німеччини 10 танків Leopard 1A5 і 20 БМП Marder. Таким чином, загальна кількість Marder, поставлених Німеччиною, досягла 120, а кількість відремонтованих Leopard 1 – 50. Також передано боєприпаси для цієї техніки.

Крім того, ЗСУ отримали два мостоукладальні танки Biber, два інженерні танки Dachs, два евакуаційні танки та чотири танки розмінування Wisent 1.

Німеччина також надала ще одну систему ППО IRIS-T SLM (загалом чотири) та ще одну систему ППО IRIS-T SLS (загалом дві) для захисту інфраструктури та міст від російських атак.

У списку поставок також з'явилися три РСЗВ HIMARS. Хоча Бундесвер не має на озброєнні саме HIMARS, він раніше передав Україні чотири технічно подібні реактивні системи залпового вогню.




Схожі новини: